Ugrás a fő tartalomra

Csajok lettek idén a legjobb magyar DJ-k

Egykor totálisan férfiszakma volt; csakis pasik álltak a diszkópultban. Aztán jöttek a playmate-ek, topless DJ-k, de még egykori valóságshow-szereplők is. A szakma eleinte lenézte őket, de néhányan közülük frankón megtanultak diszkózni, tök profik lettek, és megnyitották az utat a többiek számára.

Ma már semmi különös nincs abban, hogy egy csinos lány tolja egész éjszaka a bulit valamelyik szórakozóhelyen vagy fesztiválon. Sőt, Metzker Viktória már Az év DJ-je címet is elhódította két évvel ezelőtt, a közönségdíjaknál pedig többször is győztek már a lányok. Ezúttal viszont ismét a szakmában taroltak!

A DJ Szövetség idén újra élőben rendezte meg a Covid-járvány miatt két éven át csak online közvetített Az év DJ-je díjátadó estjét, szakmai konferenciával összekötve. És a négy díjból kettőt a csajok hoztak el!

Az év áttörése kategóriában, ahol az idén legnagyobbat ugró, akár egyenesen berobbanó DJ-t ismerték el a DJ-szakma tagjai, a pécsi Regan Lili lett a győztes. Nála nem csoda a szerelem a diszkópult irányába; kisgyerekként apukáját rendszeresen láthatta ott.

Yamina, azaz Illés Viktória az áttörésen már réges-rég túl van; évek óta az ország egyik legnépszerűbb DJ-je, immár külföldi fellépésekkel is a háta mögött, kőkeményen helytállva a fiúk között is a mezőnyben. Olyannyira, hogy idén Az év DJ-je lett a szakmabeliek szavazatai alapján.

Azért ne feledjük a másik két nyertest sem: Az év producere Willcox, azaz Vígh Attila, az életműdíjat pedig a 80-as évek legmenőbb budapesti helyeinek egyik ikonikus arca, a DJ-szakmából 28 éve visszavonult, de az általa inspirált újabb generációk által el nem felejtett Dvoracsek György kapta.


forrás: lightmedia news