Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ: Henry Rollins 12 év után újra Budapesten szövegel

Henry Rollins többször járt Magyarországon a Rollins Band frontembereként is, legutóbb pedig egyedülálló spoken word előadásával állt színpadra az A38 Hajón. Igaz, azóta is eltelt már 12 év és Rollinsnak szerencsére még mindig van mondanivalója. Sőt, a Good To See You 2023 előadássorozatán sorra veszi legutóbbi – Covid előtti – turnéja óta történteket, egy ilyen furcsa időszakról pedig garantáltan van pár remek sztorija, amelyeket velünk is megoszt majd február 12-én.


Henry Rollins jellemzésekor az a tendencia, hogy a lehető legtöbb címkét próbáljuk egyetlen mondatba sűríteni. "Rollins sok minden - írja a The Washington Post -, "diatribista, gyóntató, provokátor, humorista, sőt motivációs előadó... lelkes és magával ragadó fecsegő.". Az Entertainment Weekly listáján szerepel a "punk rock ikon. Spoken word költő. Színész. Szerző. DJ. Van bármi, amit ez a fickó nem tud?" A TV Guide tömörebben reneszánsz embernek nevezte, de ha Henry Rollinst egyetlen szóra lehetne redukálni, az kétségtelenül a munkamániás lenne. Amikor éppen nem utazik, Rollins inkább egy fáradhatatlan, munkával teli napirendet tart fenn: színészként, íróként, DJ-ként, szinkronszínészként és tévéműsor-házigazdaként is fellép, hogy csak néhányat említsünk a szerepek közül, amelyekkel tele van a napirendje. Rollins bejárta a világot szókimondó művészként, a Rollins Band és a Black Flag frontembereként, valamint csillapíthatatlan kíváncsisággal rendelkező magányos utazóként, aki az utak nélküli helyeket kedveli, például Nepált, Srí Lankát, Szibériát, Észak-Koreát, Dél-Szudánt és Iránt.

És most újra útnak indul! A Good To See You 2023 turnén Henry hűen meséli majd életének eseményeit a legutóbbi turné óta eltelt rövid, Covid előtti időszakban, és az azt követőt, amikor a dolgok még furcsábbá váltak az elkövetkező hónapokban. Ez enyhén szólva is érdekes időszak volt, és van néhány remek sztorija, amit elmesélhet. Hallgassuk hát együtt Henry Rollins remek történeteit február 12-én!

forrás: Nagy Kátya