Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ: Évzáró Konyha koncert az A38-on, új dalokkal

Új dalokkal és vendégekkel lép fel november 25-én pénteken az A38 Hajón a Konyha zenekar. Az elmúlt években számos rádióslágert (Százszor visszajátszott, Földrevaló) jegyző csapat koncertjén a megszokott, Subicz Gábor vezette fúvóskar mellett Kiss Flóra énekesnő (Subtones) is színpadra lép. A koncert után a Konyha négy hónapig egyáltalán nem koncertezik, a tagok a közös alkotásra koncentrálnak, tovább írják hatodik lemezük dalait, amelyekből már ezen az este is kaphatunk ízelítőt.


Bár még csak november végén járunk, ez az év egészen biztosan emlékezetes marad a Konyha zenekar számára: eddigi legintenzívebb fesztiválszezonjuk mellett a TikTok itthoni közönsége is felfedezte őket maguknak: több mint 10.000 különböző TikTok videó alatt szól négy évvel ezelőtti, Százszor visszajátszott című daluk, így a digitális zenehallgató felületeken a hallgatottságuk jelen pillanatban is hazai arénazenekarokkal vetekszik (Spotify-on két hete havi 100.000 hallgató fölötti átlag). Részt vettek emellett a Road movie sorozatban a Söndörgő zenekarral, frontemberük Szepesi Mátyás pedig az Év szövegírója díjat kapta az Artisjus idei díjátadó gáláján. Ezt a nagyon sikeres évet az A38 hajón zárják Budapesten, ami után a Konyha négy hónapig egyáltalán nem koncertezik: az alkotásra koncentrálnak, tovább írják hatodik lemezük dalait, amelyekből már ezen az este is bemutatnak két új szerzeményt, köztük a nemrég megjelent Szabadság híd címűt.

"Ha el tudnám magyarázni miről szólnak pontosan a dalaink, felesleges lenne megírni őket." - mesélt az új számról Szepesi Mátyás énekes-gitáros - "Azt a sokaknak ismerős életérzést igyekeztem körbejárni, amikor a fájdalmaink elől a mindennapos bulizásba menekülünk ahelyett hogy szembenéznénk velük. Persze ezeknek az időszakoknak / helyzeteknek is van varázsa, különben nem csinálnánk, ez a keserédes hangulat is megjelenik a dalban."

A koncert különleges vendége Kiss Flóra, a Subtones énekesnője, aki a szóban forgó dal felvételén is közreműködött, de a koncerten több korábbi Konyha dalban is megmutatja különleges hangkarakterét (további közös pont a Subtones idei második albuma, amelynek Szepesi Mátyás több dalában is társszerző).


forrás: Pozsogár Tündi