Ugrás a fő tartalomra

PREMIER: Bemutatkozik egy Z-generációs hip-hop, a Schmrk self-made projektje

Schauta Márk, azaz Schmrk neve már nem ismeretlen az undergroundban jártas arcoknak, hiszen több trap-rap előadóval összedolgozott már, mint például Lunar vagy 9393. Most megjelent friss klipje, ami előfutára a hamarosan érkező önálló nagylemezének. A klip egy igazi self-made projekt, Schmrk rakta össze a beatet, a szöveget, a zene mix-masterjét, de még a klipet is maga vette fel, vágta és fényelte.


A Máglya című dal Márk házi stúdiójában készült, és fontos állomása a hamarosan megjelenő 'Hazafelé' című albumnak. "Ez a szám az olyan barátaimnak íródott, akik hajlamosak az alkoholba vagy a drogokba fojtani a bánatukat, ami alapvetően generációs probléma szerintem...Szinte biztos vagyok benne hogy a legtöbben ismerünk olyan embert vagy embereket, akik rendkívül tehetségesek valamiben, de küzdenek a saját démonjaikkal, és sokszor a könnyebbik utat választva az alkoholban vagy más tudatmódosító szerekben keresik a kiutat" - fogalmazott Schmrk. - "Ezzel a dallal szeretnék nekik üzenni, hogy nincsenek egyedül, de “ez nem az az út, ami bárhova is vezet, ez egy sötét alagút." Legyetek erősek, és tartsatok ki!"

Vannak olyan sorok, amelyeket kifejezetten egyes személyeknek dedikál, a kép anyaggal pedig az volt a célja, hogy szimbolikusan ezt a harcot bemutassa, illetve azt, hogy meg lehet szabadulni a múltból hozott fájdalmaktól, bár sokszor mélypontokkal és kemény munkával jár, de nem szabad beletemetkezni ebbe az állapotba.


forrás: Santos Productions