Ugrás a fő tartalomra

Megjelent Lil Frakk és D.Koms új lemeze

Megérkezett Lil Frakk és D.Koms harmadik közös lemeze, a tízszámos FRAKKENSTEIN. A keletkezés körülményei nem mindennapiak – a lemez elején kapunk is némi betekintést abba a laborrobbanásba, amely elhozta a rajongóknak a várva-várt harmadik LP-t.


„Frakk papával egy éve beültünk a laboratóriumba, azóta folyamatosan kísérletezünk – kezdi D.Koms, az album producere. – A legforróbb szószokat és flow-kat összeöntve létrehoztuk FRAKKENSTEINT, eddigi harmadik lemezünket.”

„Az album körülbelül egy év alatt készült el, folyamatos sessionok kereten belül – mondja Lil Frakk. – A lemez a FRAKKEINSTEIN címet kapta, mivel a koncepciója, hogy Dr. Frakk és Dr. Koms egy laboratóriumi kísérlet során bajba kerül, és felrobbannak. Ennek a robbanásnak a következménye a FRAKKEINSTEIN.”

A lemez közreműködői közt ott van az a Dzsúdló, akivel Lil Frakk a Lej című, szinte a megjelenés pillanatában kultikussá váló számot jegyzi, de 6363 és Szlimmy is tiszteletét teszi. „A Miller Dávid-feat teljesen véletlenszerűen készült, egy Random Trip után felmentünk Komsihoz, és egy őrült jammelés során készült el a trekk” – avat be egy újabb kulisszatitokba Lil Frakk.

Az album második klipje épp ehhez a Copyguru című számhoz készült Vitó Zsombor rendezésében. „A videóban a producer, D.Koms bőrébe bújtattuk a gonosz őrült tudóst – meséli a rendező – akinek az a mániája, hogy másolja az előadókat. Ezeket a mintapéldányokat alakítja Frakk és Dávid a klipben, akikből a másolatok készülnek. Minden snittben más és más klónjait látjuk az előadóknak. Ki hogy viseli a helyzetet: valamelyik menekülni próbál, más meg fürdőzik benne. Nincs ez másképp a valódi zeneiparban sem…”


forrás: Csepelyi Adrienn