Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Rendet rak a Konyha, hogy legyen mit felforgatnod

Az elmúlt években számos rádióslágert (Százszor visszajátszott, Földrevaló) jegyző csapat új felvétele hangzásában egyfajta visszakanyarodás a korai lemezeik kócosabb, vintage rockos világához. Ígéretük szerint ennek szellemében készítik a hatodik lemezünket, felhasználva persze mindazt, amit azóta tanultak a dalszerzésről.


"Ha el tudnám magyarázni miről szólnak pontosan a dalaink, felesleges lenne megírni őket." - mesélt az új szerzeményről Szepesi Mátyás énekes-gitáros, aki nem mellesleg az Év szövegírója díjat kapta az Artisjus idei díjátadó gáláján. - "Azt a sokaknak ismerős életérzést igyekeztem körbejárni, amikor a fájdalmaink elől a mindennapos bulizásba menekülünk ahelyett hogy szembenéznénk velük. Persze ezeknek az időszakoknak / helyzeteknek is van varázsa, különben nem csinálnánk, ez a keserédes hangulat is megjelenik a dalban."


A felvétel számos zenei csemegét tartalmaz. Egyrészt még sosem szólalt meg ennyire dögösen a Konyha rocktriója (Szepesi mellett Haller Dániel basszusgitáros és Badics Márk dobos), mint a Pannónia Stúdióban készült felvételeken, másrészt számos zenészbarát adott hozzá izgalmas fűszereket a Toldi Miklós (a Konyha legfontosabb rádiós dalai mellett a Margaret Island és számos hazai előadó producere, a Magashegyi Underground dobosa) által megálmodott hangképhez. Hammond orgonán és más billentyűs hangszereken Premecz Mátyás (Kéknyúl, Badics Márk. Konyha dobos másik zenekara) működött közre, a vokálokat Szebényi Dániel (Godfather.) és Kiss Flóra (Subtones) énekelte fel, bár térben és időben különböző session-ökön, mégis olyan összhangban, mintha ezer éve együtt játszottak volna. A mastert Szabó Szebasztián (Miracle Sound) készítette, a dalhoz tartozó szövegvideót pedig Balázs Soma.

A Konyha következő budapesti koncertjét az A38 hajón tartja november 25-én, előzenekar az osztrák Naked Cameo.