Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Felépítette az Álmok házát a godfater

A 2022-es év izgalmasra sikerült a frissen alakult szupergroup, a godfater. számára. Miután a Tátrai Tibor, Szebényi Dani, Borlai Gergő, Gotthárd Misi és Kéri Samu alkotta ötös júniusban hatalmas sikerrel bemutatkozott a Barba Negra színpadán, majd a novemberi MÜPA koncertjükre 48 óra alatt elfogytak a jegyek. Ugyanebben az évben, októberben az Instant-Fogas komplexum színpadán két egymást követő este teltházas koncertet adtak. Így a csapat egy tripla teltházas koncertsorozattal zárhatja az őszi szezont. Közben pedig egy kéthetente megjelenő dalsorozattal bombázták a közönséget, melynek következő állomása, az Álmok háza című daluk.


Megjelent a godfater. zenekar legújabb szerzeménye, az Álmok háza. A helyszín a nem mindennapi látványt nyújtó Parádi Freskó, ami egyébként is közel áll a csapathoz, hiszen gyakran töltenek időt a Mátrában. A dal érdekessége, hogy ez a egy több mint 10 éves szerzemény, az első, amit Szebényi Dani és Gotthárd Misi közösen írt. A legendás Liliom utcai albérletében gyűltek össze a srácok egy estére, amikor egyszer csak elkezdett játszani három akkordot, amire Dani egyből ráénekelt egy spontán dallamot és abban a pillanatban ki is gurult az egész dal. Eredetileg angol nyelven született, de Szepesi Matyi Artisjus díjas szövegíró írt hozzá magyar szöveget.

“Születése miatt ez a dal mindig egy kellemes visszaemlékezés a múltba, gyermeki éveinkbe, amikor a felhőtlen muzsikálás és a zene öröme töltötte ki 100%-ban az életünket. És csodás érzés, szinte hihetetlen sok évvel később gyermekkori példaképeinkkel felöltözteni ünneplőbe ezt a szerzeményt” - mesélte Szebényi Dani a godfater. zenekar énekes-billentyűse.

A teljes lemez november 11-től lesz elérhető a digitális felületeken. A zenekarral pedig legközelebb február 16-án találkozhatunk az Akvárium Klub Nagyhalljában. Érdemes lecsapni a lehetőségre, hiszen az early bird jegyek közel egy óra alatt elfogytak. A téli szezonban a srácok természetesen már gőzerővel dolgoznak az új dalokon, amiket szintén ezen a koncerten hallhatunk először.


forrás: Pozsogár Tündi