Ugrás a fő tartalomra

ITT AZ ALBUM: Megjelent a Felleng 5 dalos kislemeze

A Felleng egy 2020-ban alakult magyarul éneklő, pop-punk/pop-rock formáció. Céluk, hogy ha egy problémát vázolnak fel egy dalban, annak megoldását is meg is keressék, vagy legalább elinduljanak afelé. Zenéjük táplálkozik a fentebb említett stílusokból, de bátran nyúlnak az alternatív és egyéb zenei irányzatok felé is. A bemutatkozó albumuk 2021 tavaszán jelent meg, ami a Viszi a szél címet viseli. Koncerteztek már a budapesti BelFeszten, illetve az Alvin és a Mókusok előzenekaraként is. Idén pár buli még tervben van, illetve íródnak az új dalaik is, így hamarosan ismét stúdióba vonulnak.


A Hajnal EP a bezártságot, annak elfogadását, nehézségeit és elengedését dolgozza fel. Három dal már napvilágot látott az 5-ből, amik leginkább a problémák megoldását keresik, míg a most debütáló két dal, a Láng, illetve a Kapcsold ki már inkább az ezekből való kiszabadulással foglalkozik. Zeneileg kissé más irányúra és kísérletezősebbre sikerült mint első anyaguk, de a témájából adódóan így találták a legmegfelelőbbnek, hogy bemutassák ezeket az érzéseket.


Négy klip készült eddig az EP-hez és egy visualiser érkezik még. A Harmóniával mutatkozott be új gitárosuk, Graczár Dávid, így mindenképpen meg akarták őt mutatni a világnak egy image klip keretein belül, amit Bikali Sanyi csodás operatőri munkájának, és Mirtse Kori varázslatos vágásának, színkezelésének és effektelésének köszönhetünk.

Az összeköltözés történéseit bemutató Mesével új vizekre eveztünk, hiszen a címe miatt egy igazi mesebeli hangulatot szerettek volna teremteni, amihez a Mazsó Animation csapatnak hálásak. A tőlük egyáltalán nem megszokott dalhoz egy nagyon egyedi és látványos videóanyagot sikerült összehozniuk.

A Város ismét Sanyinak, Korinak, illetve a klipben szereplő barátaiknak köszönhetően egy nagyon kellemes és abszurd városi kiruccanást örökít meg, Karai Anna főszereplésével. A most, az EP-vel megjelenő szerelmes Láng szöveges videója pedig a Mazsó Animation csapat által alkotott animációs anyag, ami szintén tökéletesre sikeredett és illeszkedik a dal érzésvilágához. A felvételek, mixing, producing Horváth Botond Barnabás érdeme, míg a master Stámusz Ferencnek köszönhető.


forrás: Kóbori Dávid