Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ: Szerdán indul a hetedik BUSH

A Budapest Showcase Hub október 19. és 21. között ismét felrázza a budapesti éjszakát a kelet-európai régió legizgalmasabb előadóival. A Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál részeként megvalósuló rendezvény nyitóestjén Ivan Dorn, ukrán énekes-dalszerző lép fel a Magyar Zene Házában, de a klubfesztivál alatt meghallgathatjuk Fran Vasilić horvát TikTokker dalait, az észt Daniel Levi táncra csábító zenéjét, míg a Mörk a Rumbach utcai zsinagógában ad különleges koncertet, a Meteo pedig a BUSH-on mutatja be új albumát. A párhuzamosan zajló zeneipari konferencián mindeközben a nemzetközi zenei élet legfontosabb szereplőitől tanulhatunk. A BUSH szakmai partnere a Petőfi Kulturális Ügynökség – Hajógyár.


Október 19-én hetedik alkalommal rajtol el a BUSH. A nyitóestén Ivan Dorn lép fel a Magyar Zene Házában. Az ukrán énekes 2011-ben indította el szólókarrierjét, Stystaman c. száma pedig szinte instant sikert jelentett, dala milliós nézettséget ért el. Azóta négy stúdióalbumot és három EP-t adott ki és körbekoncertezte a fél világot. Nálunk májusban járt, amikor #playforUkraine c. koncertsorozatával megtöltötte a Turbinát.

A következő napokban összesen hat helyszínen, a Magyar Zene Házában, a Központban, a Toldiban Klubban, a Három Hollóban, a Gödör Klubban és a Rumbach utcai zsinagógában zajlanak majd a koncertek, utóbbiban a Mörk, illetve a szlovák jazzkettős, a Lash & Grey játszanak.

Idén 13 ország 31 előadóját ismerhetjük meg a három nap alatt az észt Daniel Levitől kezdve az álmodozós, természet inspirálta dalokkal érkező lett Alejason és a szlovák poszt-punkban utazó 52 Hertz Whale-en át a román Sofia Zadar szintipopot és art-rockot spoken word poetryvel vegyítő zenéjéig. A BUSH#2022 playlisten bele is lehet hallgatni a fellépők dalaiba, a teljes névsor pedig itt érhető el. 

A BUSH a friss és izgalmas előadók mellett összehozza a zenészeket és menedzsmentjüket a zeneipar fontos szereplőivel is, így segítve a nemzetközi karrierépítést. Idén többek közt olyan előadók szerepelnek a Fészek Művészklubban tartandó konferencia programjában, mint Claudio Lillo booking ügynök – aki a CAA-nál olyan neveket képvisel, mint ASAP Rocky, Nick Hakim vagy Jordan Rakei –, Francois Audigier, az Europavox szervezője, Charlie Philips, az IFPI vezetője és Ivan Ivanov, a TuneCore for Eastern Europe feje. Itt lesz még Simon Goffe, a londoni székhelyű Worldwide FM és a We Out Here Fesztivál alapítója – aki egyébként tíz éven keresztül Roni Size menedzsere is volt –, Patrick Ross a Music Alley-től, a zenei ügynökök sorát pedig André Marmot (Earth Agency) és Stuart Kennedy (ATC) is erősítik. A Granturismón a látogatóknak ismét lehetőségük lesz a régió fontos szereplőivel „gyorsrandizniuk”, a jegytulajdonosok ezen a linken regisztrálhatnak a speed meetingekre. A teljes konferencia programja ide kattintva érhető el. A BUSH szakmai partnere ebben az évben a Petőfi Kulturális Ügynökség – Hajógyár, akik zenekarokkal és szakmai programokkal támogatják az eseményt. A klubfesztivált ezúttal is a Liszt Ünnep keretében rendezik meg, a kedvezményes bérletek és a napijegyek már elérhetők a fesztivál weboldalán.

Forrás: Nagy Kátya