Ugrás a fő tartalomra

PREMIER: Két energikus dallal rúgja be az őszi szezon ajtaját a Tornóczky All Access

Több mint 25 sikeres szakmai év után új fejezethez érkezett el Tornóczky Ferenc pályafutása. A Kőbányai Zenei Stúdió igazgatóhelyettese megalapította saját zenekarát, amelyben olyan kiválóságok bizonyítanak, mint Nagy Ricsi (ének), Temesi Berci (basszusgitár), vagy éppen Zombori Atus (dob). A csapat nyáron mutatkozott be hivatalosan, júliusban kijöttek a Tobacco Road, valamint az I Don’t Want To be dalokkal, augusztusban pedig a Közép Európai Hobo Blues III. és a Cream Medley párossal.


A srácok ősszel sem hagyják unatkozni a minőségi rock-blues stílus kedvelőit. Rögtön elsőként a csodálatos László Attila oldalán jelentkeztek a Zenegép című Charlie számmal.

„Amikor elkezdtük összeállítani a repertoárunkat, fontos szempontunk volt, hogy minden feldolgozás, ami kijön tőlünk, tényleg jól álljon nekünk. Azt gondolom, hogy ez eddig abszolút sikerült. Egyedül ettől a daltól tartottam egy picit, de amikor elkezdtük játszani az első próbák egyikén, egyáltalán nem volt hiányérzetem ebben a hangszerelésben. László Attila tökéletesen belepasszol a korábban már megjelent munkáink képébe. Először a kilencvenes évek derekán találkoztam vele egy jazz táborban, valamint Kőbányán az első évben tanított is engem. Meghatározó alakja volt az életemnek fiatalkoromtól kezdve, egyszerűen elképesztő a gitározása. Mindig figyelemmel követtem a dalait, a saját lemezeit. Mára úgy érzem, hogy kölcsönös szakmai tisztelet van közöttünk.” – mondta el a zenekar alapítója, Tornóczky Feri.


A Zenegép-et követően újabb meglepetés landolt az ősszel saját lemezt készítő produkció YouTube csatornáján, ami egy Hiram Bullock dal Give me one reason címmel.

„Ez a dal is Feri egyik nagy kedvence, aminek nagyon örültünk a srácokkal. Szerettünk volna a műfaj mai, modernebb irányzatában tevékenykedő előadók munkásságával is foglalkozni. Ezzel a dallal a fiatal generációt is meg tudjuk szólítani.” – kezdte el Berci, aki a két szám közötti párhuzamra is felhívta a figyelmet. „László Attila megannyi koncerten fellépett már Charlie zenekarában, akinek kedvenc gitárosa, jó barátja Hiram Bullock volt. Hiram többször járt már hazánkban Charlie-nak köszönhetően, minden alkalommal fergeteges koncertet adott, fellépett Budapesten, de Székesfehérváron is. Halála hatalmas veszteség, bízunk benne, hogy ezzel a feldolgozással méltó módon rójuk le tiszteletünket előtte.” – tette hozzá a Fonogram-, Artisjus-díjas basszusgitáros.


A dalok felvételei a CSEND STUDIO-ban készültek el Mazán Attilával, a mix, master teendőket Bubenyák Zoli végezte. A videókat Bikali Sándornak, Zsoldos Dávidnak köszönhetjük. A formáció fontosnak tartja tehát a gyökereket, számukra minőséginek, előremutatónak tartott előadók, zenészek (Pl: Póka Egon, Babos Gyuszi, Hobo) lábnyomaival haladnak saját zenei útjukon. A tagok szeretnének fontos üzeneteket, értékeket átadni a fiatal nemzedék számára, illetve erőt adni annak a generációnak, akik ezeken a csodás zenéken nőttek fel.

szerző: nikiahatos