Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: A paradicsomba repít el Vavra Bence új közreműködése

A Kálmán Tamás (szöveg, zene), Bubenyák Zoltán (zene), valamint Temesi Berci (zene) által szerzett Paradise dal eredetije a 2020-ban megjelent Symphosium 40 című Temesi Berci nagylemezen hallható. Ez a korong áprilisban a Klauzál Ház színpadán, a Budafoki Dohnányi Zenekarral, valamint egy nagyzenekarral karöltve került bemutatásra. A világjárvány miatt sokáig kellett várni erre a koncertre, ám sokak számára nyújtott felejthetetlen élményt, amit szerencsére 10 kamerával, 96 hangsávon megörökítettek Berciék. Ennek a munkának az első gyöngyszeme a már megjelent Rózsa volt Bencsik Tamara, valamint Szolnoki Péter előadásában. Most pedig itt egy újabb dal, a Paradise, amelyben énekesként Vavra Bence bizonyít.


„Bercivel munkakapcsolatként indult, de mára átfordult igaz barátsággá. Tulajdonképpen végigsegítette a pályámat. Ezt a Symphosium lemezét nagyon szeretem, csodálatosan megírta. Az áprilisi koncert volt az első olyan alkalom, amikor szólóelőadóként egy egész szimfonikus zenekar kísért. Rendhagyó pillanat volt, csodálatos alkalom, remélem, hogy nem ez volt az utolsó. Egy ilyen fellépésen egészen máshogy, más dolgokra kell figyelnünk énekesként, érdekes, fantasztikus tapasztalás.”- kezdte Vavra Bence.

„Bencével közel 10 éve vagyunk barátok, a zenén túl a sport, a főzés az, ami még jobban összekovácsolt bennünket. Rendszeresen keressük egymás társaságát, nagyon büszke vagyok Bencére az eltelt évek során elért sikerei miatt is. Nagyon szorgalmas, igazán tehetséges, fiatal muzsikus lélek, aki olyan szívvel adja elő a dalaimat már sok éve a lemezeimen, a színpadokon, ahogy kevesen manapság. Nagyon hálás vagyok azért, hogy még mindig energiát szán a közös együttműködéseinkre függetlenül attól, mennyire felkapott, elfoglalt énekessé vált. Kívánom, hogy a sikerei országunk határain túlra is elérjenek.” – mondta Berci.

„ A Paradise esetében először a dallam jött meg, aztán erre húztam rá a szöveget. Berci nagyon nyitott volt, egyből átvette az ötleteimet, egyből egy hullámhosszra kerültünk. Igazából pár napon belül elkészültünk. Bence szuper jól teljesítette a feladatot, képzett a hangja, csodálatos a lírai hangszíne, a magas hangokat is megoldja, baromi jó választás volt. Azt gondolom, hogy ez a dal Berci munkásságát tekintve kiemelkedő, eltér a szokványos zenéitől. Egy szerelmes dal, jazzes alapokkal, mégis populárisnak mondható, abszolút működik popdalként is.” – mondta el a szöveg szerzője, Kálmán Tamás.

A csaknem 100 közreműködővel készült Symphosium 40 című dupla lemezt még elérhetik a minőségi zene kedvelői, többek között a Music Fashion kiadó webshopjában.


szerző: nikiahatos