Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: Megérkezett a godfater Búcsúkeringője

A 2022-es év izgalmasra sikerült a frissen alakult szupergroup, a godfater. számára. Miután a Tátrai Tibor, Szebényi Dani, Borlai Gergő, Gotthárd Misi és Kéri Samu alkotta ötös júniusban hatalmas sikerrel bemutatkozott a Barba Negra színpadán, a novemberi MÜPA koncertjükre 48 óra alatt elfogytak a jegyek, az októberi Instantos lemezbemutató pedig bő egy hónappal az esemény előtt teltházas. Ezért a csapat úgy döntött, hogy a lemezbemutató koncertből duplázik és két egymást követő estei is színpadra lépnek. Közben pedig egy kéthetente megjelenő dalsorozatra készülnek.


Nemrég látott napvilágot első saját daluk, a Búcsúkeringő videóklipje, amit Tátrai-Szebényi-Szepesi hármasa jegyez. A helyszín a nem mindennapi látványt nyújtó Parádi Freskó, ami egyébként is közel áll a csapathoz, hiszen gyakran alkotó táboroznak ott. Ez a dal volt, ami elindította közös útján a zenekart. Még a megalakulás előtt kezdett el rajta dolgozni Tátrai Tibusz és Szebényi Dani. A Búcsúkeringőben benne van minden, ami a zenekar esszenciája. Himnikus refrén, gitárszólók, blues-os dallamok, erő és szeretet összessége.

Tátrai Tibor így gondol vissza a közös munkára: "A Búcsúkeringő váza egy ideje már megszületett a fejemben, de közben történt pár olyan dolog a világomban, ami keresztbe törte ennek a dalnak a megvalósítását. Egy kisebb nyugalmi szakasz után összetalálkoztam Danival. Amikor dolgoztunk nála a dalon, már akkor, ahogy megszólalt, ahogy Dani énekelt rá, egyből mindketten éreztük azt, hogyan fog ez kiteljesedni úgy, hogy még semmit nem láttunk belőle. Az, hogy ez a dal így testesült meg, azt köszönöm a sorsomnak."


forrás: Pozsogár Tünde