Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: Az alter-pop műfajába repít el aZorka

Köszönöm, szívesen, szeretlek – szavak, amiket nem túl gyakran mondunk saját magunknak és amik az elbűvölő énekesnő-dalszerző, aZorka legújabb felvételében hangsúlyt kaptak. A Vízözön külön versként is megállná a helyét, miközben önelfogadásra tanít. Lackfi Dorottya 2020-ban indította útjára szólóprojektjét aZorka néven: lírikus szövegek, melankolikus és fülbemászó dallamok jellemzik szerzeményeit, melyek az alter-pop műfajába repítik a hallgatókat.

A katartikus újdonságban megtisztulhatunk, akárcsak egy képzeletbeli Vízözön után: egy belső párbeszédet fest le az énekesnő a hozzánk legközelebb álló személlyel – azaz önmagunkkal: „A „Vízözön” több szempontból is egy új korszakot indított el az életemben. Ez az első dal, amit azzal a céllal írtam meg, hogy teremtsek vele egy nekem tetsző valóságot.” – meséli Dorka. „A rossz berögződéseket és a destruktív viselkedést - amelyek a szövegben „szeméttelep” és „kacatok” formájában jelennek meg - sokszor észrevétlenül tartom fenn. Ezeket szeretném képletesen felégetni azzal, hogy szeretem magam, kiállok magam mellett.”

Az előadó színházi környezetben készített egyszereplős videóklipet, melynek ötlete és kivitelezése Szombathy András és Kőrösi László nevéhez fűződik. A dalt legközelebb szeptember 17-én az Akvárium Klub Kishalljában hallgathatjuk meg élőben aZorka többi zenéjével együtt.


forrás: Magneoton