Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ: Cory Wells először hozza el akusztikus poszt-hardcore dalait Budapestre

A nosztalgikusoknak csodás hírünk van: Cory Wells és a Youth Fountain szeptember 25-én a Dürer Kertbe látogatnak, hogy egy kicsit visszarepítsenek minket az egyszerre imádott és gyűlölt myspace-korszakba.

Cory Wells a Dashboard Confessional és a City and Colour szerelemgyereke, egy srác, aki nem fél megmutatni, hogy van szíve. Stílusát leginkább az akusztikus poszt-hardcore jellemzi. Bemutatkozó albuma, a The Way We Are sokkal több, mint aminek elsőre tűnik. A szentimentális dalszövegek és egyszerűnek tűnő gitártémák mögött nagyon is érződik, hogy Wells főleg metálzenéket hallgatva nőtt fel, és hogy többféle zenei stílusból meríti inspirációját. Albumáról a megjelenéskor így nyilatkozott: “Négy évem van benne, és nem lehetnék büszkébb erre a dalgyűjteményre. Szomorúságot, haragot, kétségbeesést, boldogságot, bizonytalanságot, sajnálatot és sok minden mást ábrázol. Ez az életem. Ez az életed. Arról szól, milyen embernek lenni. A rossz nélkül a jó semmit sem jelentene. Egyszerűen nomális lenne. Remélem az emberek értékelni fogják az albumon fellelhető érzelmeket, és mindazon különböző érzéseket, és stílusirányzatokat, amiket képvisel. Ilyenek vagyunk. Csodálatos érzés ennyi haragot egészségesen kiadni. Olyan érzés, mintha elengednéd.”


Az elengedést tovább segítendő, előzenekarként először nálunk vendégeskedő kanadai Youth Fountain igencsak fején találta a szöget a névválasztással, hiszen zenéje valóban olyan hatással lehet az emberre, mintha a fiatalság kútjából ivott volna. Felidézi a korai Brand New-t, Taking Back Sunday-t, Yellowcardot és velük együtt az összes a kétezres évek közepén oly népszerű középvonalas emo/skate punk zenekart. 2019-es első albumával a Letters to our former selves-zel a Youth Fountain gyorsabban megindult, mint az ujjaid alatt a fingerboard, tavaly máris kétalbumos bandaként emlegethettük őket, idén pedig egy élőfelvételes albumot is megjelentettek Live at Monarch címmel. Ők nem az az előzenekar, akikre ráérsz későn érkezni, sőt, sörért is idejében állj sorba, mert ők lesznek a következő nagy dobás, és akkor majd lehet mesélni a haveroknak, hogy ‘bezzegénottvoltamazelsőn’.

forrás: Nagy Kátya