Ugrás a fő tartalomra

2022 - Ezeket pörgettem legtöbbször augusztusban

És igen, megint elmúlt egy újabb nyár. Az előadók legjava azonban az év legmelegebb évszakában sem hanyagolta el az alkotást, remek friss anyagokkal, újragondolásokkal rukkoltak elő. Eljött a szeptember, hozom is összeállításomat az én kedvenc augusztusban megjelent számaimmal.

SUGARLOAF - POKOLJÁRÓ

Nehéz időszakában írta a Sugarloaf - Pokoljáró számát Tóth Szabi. A zenekarra nem jellemezőek a lírikus dalok, ám ez a Sputnik lemezen is megtalálható anyag valóban érzelmes, valóban mélyre megy. A szerzeményt az AMP Music Records adta ki, a mix, master teendőit pedig Szűcs Norbert végezte. Muri Enikőék a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával különleges hangulatú klipet is készítettek a dalhoz, ami egy homokbányában forgott a Redlight Pictures jóvoltából.

   

TORNÓCZKY ALL ACCESS - CREAM MEDLEY

A dinamikus, autentikus Tornóczky All Access zenekarban olyanok bizonyítanak, mint Nagy Ricsi (ének), Temesi Berci (basszusgitár), Zombori Atus (dob), valamint a névadó gitáros, a Kőbányai Zenei Stúdió igazgatóhelyettese, Tornóczky Ferenc. A rock-blues formáció megalakulása óta már rögzített is egy stúdió session-t olyan szuper előadókkal, mint Deák Bill Gyula, Tátrai Tibor, vagy éppen László Attila. Feriék 11 videót forgattak le eddig, ennek kaptuk meg az első 2 lendületes darabját júliusban Tobacco Road, valamint I Don’t Want To Be címmel. Augusztusban újabb két anyaggal jelentkeztek a srácok, az én szívem egy icipicit jobban húz a Cream Medley címűhöz.

  

MEHRINGER MARCI - HÓVIRÁG

A hónap elején jelent meg az igazi rock ‘n’ roll alapokon nyugvó, mai dallamokkal, őszinte szövegekkel dolgozó Mehringer zenekar első kislemeze. Ennek az EP-nek az egyik előfutárát jelenti a TikTokon már egy ideje felkapottnak számító Hóvirág, amelyhez grandiózus klipet is forgattak Drakula által. Újabb izgalmas, fiatal formáció a láthatáron.

 

DZSÚDLÓ, AZAHRIAH - VÁRNÉK

Első hallásra dallamtapadás, nagyon könnyű rákapcsolódni - így tudnám jellemezni a két felkapott előadó közösét. A dal témáját az elutasítás, a beilleszkedés nehézsége jelenti, a klipet pedig Büki Balázs rendezte. 


TEMESI BERCI - SLAP THA STICK

Szinte hihetetlen, de Time is not a magazine című ötödik nagylemezének tizedik klipjével jött elő immáron a Fonogram- és Artisjus díjas Temesi Berci. A basszusgitáros ezúttal is olyan partnereket kért fel, akikkel sok-sok éve, megannyi formációban bizonyítottak már közösen. Ferencz Péter Peetet, valamint Zolbertet senkinek nem kell bemutatnunk, aki kedveli az igényes, minőségi élőmuzsikát, hiszen a srácokat többek között a 3 éve megalapított Smooth Jazz Brothers formációban láthatjuk, hallhatjuk együtt zenélni. A Slap tha stick anyagában hozzájuk csatlakozott dobon a vérprofi Zombori Atus. Energiára van szükséged? Hát itt van!


BYEALEX ÉS A SLEPP - 1ÉV

ByeAlexnek egy kis pikantériáért, vérpezsdítésért sosem kellett a szomszédba mennie. Az előadó új dalában, az 1év-ben basszusgitárosa, Poór Andris is bizonyít, a szerzemény középpontjában pedig az élet teljes megélése áll. A Leho által rendezett klipben Alexék papi reverendában tűnnek fel. Mondtam, hogy életre kelsz tőlük... 


szerző: nikiahatos