Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: Nagy reménység a láthatáron. Újhullámos undergroundot szállít Mehringer Marci

Augusztus 5-én megjelent a Mehringer zenekar első számú kislemeze, vele együtt pedig egy klip a Hóvirág című dalukhoz. Az X-faktorból is ismert Mehringer Marci teljes zenekarral vágott bele a zenegyártásba: igazi rock ‘n’ roll alapokon nyugvó mai dallamaikra és őszinte szövegeikre érdemes odafigyelni.


Az öt tagból álló fiúzenekar tagjai Pécsett nőttek fel, gyerekkoruk óta együtt alkotnak és zenélnek. Az igazán komoly zenélést azonban csak nemrég kezdték el, első jelentős szakmai visszajelzésük, hogy megnyerték a Fülesbagoly underground zenei tehetségkutatót. Ezt a fajta rockzenét már igencsak szomjazta a hazai underground közeg.

“Aki meghallgatja ezt a lemezt, 5 teljesen különböző dallal fog találkozni, egy kicsit sem hasonlítanak egymásra. Ez a kísérletezés időszaka, egyszerűen csak azt csináljuk, ami jön belőlünk, ami a szívünkön az a szánkon. Bárkihez alkalmazkodás vagy bármilyen normához való ragaszkodás nélkül olyan zenét szeretnénk alkotni, ami teljesen őszinte, és kimond olyan dolgokat, amiket az emberek nem tudnak, de szeretnék, ha kimondanák helyettük. Összességében a zenénk azért megfelel a minőségi rock és popzene meghatározásának.” - kezdte Mehringer Marci “Célunk egyértelműen a zenei palettán való feljebb kerülés, és hogy azt csinálhassuk, amit szeretünk: zenélni.” - tette hozzá Tormássy Lorka (gitár).

Az EP-n szereplő dalok szerzői folyamatában Marcin kívül két zenekari tag, Lorka és Dani is részt vett. Ami még izgalmasabbá teszi a lemezt az az, hogy 3 különböző producerrel is dolgoztak együtt a fiúk. Demko Matyi három dalt jegyez az EP-ről, Doór Matyi sajátos stílusjegyeit hallhatjuk az Hasta La Vista-ban, Beke István Bex-szel pedig a Senkise-t alkották meg közösen. Plusz meglepetés, hogy érkezett egy Hundred Sins feat is a lemezre, aki a hazai újhullámos producerek egyik legismertebb alakja.

“Boti elvitte ezt az alapból menő Feketeszurok témát, amit Demko Matyi barátommal kezdtünk el csinálni, egy sokkal darkosabb irányba, és a jellegzetes Hundred Sins hangzást fixen mindenki felismeri.” - mondta el Marci.

A lemezről a Hóvirág dalhoz forgott egyből egy klip is, Drakulaoutoftown vagyis Ballagó Dani rendezésében.

“Először is, nagyon jól esett a felkérés Marciéktól. Az egyik dolog, amivel bármikor lehet engem motiválni, ha egy most induló projektnek találhatok ki egy vizuális megjelenést, mint ahogy azt tettem már a múltban is. Marci egyik legnagyobb erénye, hogy át tudja adni a vezetést, amikor eljön az idő. Örülök, hogy barátok lettünk és, hogy képekre tudtuk váltani ezt a szerelmi csalódásról szóló dalt. A koncepcióban, mint általában, a saját életemből merítettem, ez tette számomra igazán személyessé ezt a kalandot. Úgy érzem vagyunk még pár ilyenre.” - mesélte Ballagó Dani.

“Hihetetlen profi volt az egész csapat, hálás vagyok, hogy együtt dolgozhattam Drakulával és az egész stábbal. Több napos és sokórás forgatások vannak mögöttünk, de az eredményen látható, hogy szerintem nagyon megérte, nagyon jó volt ebben a közegben létezni.” - csatlakozott hozzá Marci.

A Hóvirág TikTokon már felkapott is lett, közel 500.000 megtekintésnél jár és már majdnem 2000 videó készült a hangsávra. Az augusztus a Mehringer hónapja lesz, folyamatosan érkeznek az élőszereplős vizuálok a dalokhoz, a Feketeszurok pedig kap egy, a Hóvirághoz hasonló grandiózus klipet szintén Drakula által. Hamarosan élőben is lehet csekkolni a zenekart, hiszen augusztus 10-én az A38 hajón lépnek fel, ahol a szintén feltörekvő indie-pop arc, Kristoaf lesz a vendégük.


Forrás: Fejes Fanni
Fotó: Márk Rosta