Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: Azahriah pokol és mennyország közt tévelyeg

Megérkezett a videoklip Azahriah legfrissebb, silbak című EP-jének Téveszmék című dalához. A látványos CGI-effektekkel készült kisfilm Emil Goodman rendező munkája.

„A mennyország-pokol alapötletet Ati dobta be, nekem pedig onnantól viszonylag könnyű dolgom volt – meséli a rendező – nagyon inspiráló volt a közös munka. A reneszánsz festmények esztétikája mentén indultunk el. Érdekesség, hogy a klipben szereplő sok lány tulajdonképpen összesen két táncos. Zöld hátteres felvételeket készítettünk, és azért dolgoztunk maszkokkal, mert a mintegy 70 szereplőt mindenféle digitális effektekkel hoztuk létre kettőjükből.”

A mindössze húszéves előadó nem unatkozik a nyáron: pénteken hatalmas tömeg előtt lépett fel a Sziget Fesztivál nagyszínpadán, óriási sikert aratva. A szép számú magyar rajongótábor mellett rengeteg külföldi szitizen is végigtáncolta a koncertet, amelyen Azahriah angol- és magyar nyelvű dalaiból egyaránt előadta a legismertebbeket. A Sziget Európa egyik legnagyobb nyári fesztiválja, így ez fontos mérföldkő a fiatal előadó életében.

A silbak EP az utóbbi egy év zenei lenyomata, Azahriah azt mondja, szerette volna befejezni és rendszerezni az elmúlt időszakban írt dalait. De volt másik megjelenése is alig néhány nappal korábban a láthatóan gőzerővel dolgozó dalszerző-előadónak: Várnék című, Dzsúdlóval közös dala, illetve az ahhoz készült, Büki Balázs rendezte videoklip. A beilleszkedés nehézségeiről szóló dal producere Dzsúdló megszokott alkotótársa, Tembo volt, a klipben pedig olyan remek színészeket láthatunk, mint Gombó Viola Lotti (Becsúszó szerelés) vagy Ördög Tamás (A besúgó).

Azahriah augusztus 25-én lép fel a Budapest Parkban – és úgy tűnik, az idén már másodszor tölti meg teljesen a főváros legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínét, ugyanis egy héttel a koncert előtt már a jegyek 95 százaléka elfogyott!


Forrás: Csepelyi Adrienn