Ugrás a fő tartalomra

Itt az album: „ANTRÉ” címmel megjelent Hársházi Szabi bemutatkozó lemeze

Hársházi Szabi 2020-ban vágott bele előadói karrierjének építésébe. Az elmúlt két év zenei termését foglalja csokorba az Antré címmel megjelent bemutatkozó lemeze, amely elérhető az összes ismert online zenei felületen, valamint CD formátumban is kapható.


A dalszerző-producernek az elmúlt szűk két év alatt sikerült elérnie, hogy saját előadásában felcsendülő dalaival is jelen legyen rádiókban és televíziós zenei csatornákon egyaránt. „Amikor a bemutatkozó dalom 2020 őszén „Engedj el” címmel napvilágot látott még nem gondoltam, hogy rá szűk 2 évvel a bemutatkozó lemezemet foghatom majd a kezembe. Próbából dobtam be ugyanis azt a dalt Lombos Marci dalszövegíró kollégám biztatására. Volt Marcival egy beszélgetésünk ezt megelőzően, ahol elmondtam neki, hogy vannak olyan szerzeményeim, amiket úgy érzek, hogy az én előadásomban lennének a leghitelesebbek. Hallgattam Marcira. Előálltam az első dallal ezt követően nem sokkal a másodikkal. Ez volt az „Úgyis mindegy”, ami több rádiós és televíziós zenei szerkesztőnél is betalált és elkezdték játszani. Ez pedig adott egy akkora löketet, hogy csak úgy jött az ihlet; méghozzá olyannyira, hogy egy albumnyi dalt sikerült produkálnom viszonylag rövid idő alatt.” – árulta el nekünk Szabi, akitől azt is megtudtuk, hogy szerzőtársai az album dalaiban azok a dalszövegírók voltak, akikkel szerzői karrierje kezdete óta (2014-től) együtt dolgozik. Név szerint: Lombos Márton, Kotsy Krisztina és Jakab Andrea.

„Sokféle zenét szeretek. A saját dalaimmal is kiszeretném fejezni a zenei sokszínűségemet. Amikor belekezdtem a saját előadásomban elhangzó dalok készítésébe, azt tartottam szem előtt és tartom a mai napig is, hogy csakis olyan stílusú és szövegű dalokat készítek magamnak, amik önazonosak teljes mértékben. Nem szempont, vagy legalábbis nem elsődleges a saját dalaim tekintetében az aktuális zenei trendek követése. Egyszerűen csinálom a saját zenémet, amiben adom önmagam.” - nyilatkozta Hársházi Szabi korábban egy interjúban.

Szabi nem semmi antrét produkált az biztos. Az album dalainak zenei világa főként a 80’-as 90’-es éveket idézi meg. A mai zenei trendek mellett az a műfaj amit Szabi képvisel, mondhatni hiánypótló. A retro zenéket kedvelő közönségnek legalábbis. A hangszerelések ugyanakkor úgy vannak elkészítve a dalok zöménél, hogy a mai modern dalok között sem lógnak ki nagyon a sorból. Ebből az aspektusból vizsgálva mondhatnánk azt is, hogy érdekes amit Szabi összehozott zeneileg. A dalszövegeknek pedig van mondanivalójuk, ami nagyon fontos.