Ugrás a fő tartalomra

The Carbonfools: az őrület minden stációját végigjárjuk augusztus 10-én Budapesten

A zenekar legutóbbi három dala pontosan bemutatja milyen stációkat éltek meg a legtöbben az elmúlt időszakban. Ahogy más is, ők is érzik ezt a feszültséget, így mindenkit szívesen látnak, akik jönnének ezt kiereszteni.

A mindennapi nyomások, a KATA-szigorítással, a rezsiemelkedéssel, a korábbi bezártsággal és a coviddal a szokásosnál is jobban terhelnek mindenkit. Bár a legtöbben már megszokták, hogy nem a legkönnyebb úgy létezni, hogy közben értékes életet is éljünk, de azt ki kell jelentenünk, hogy az utóbbi időben nem vagyunk elkényeztetve ezekben a kérdésekben.


„Egészen furcsa volt szembesülni vele, hogy az utóbbi három klipünk mennyire pontosan leírja azokat a fázisokat, amin a legtöbben keresztül megyünk és mentünk az elmúlt időszakban. Charga, a rapper barátunk szólt, hogy most megnézte egymás után a Sunburned, a Szobadiszkó és a Vakablak klipjét és pontosan kirajzolódik, amit a legtöbben átéltünk: a bezártságot, a bezártságból eredő frusztrációt, a szabadságvágyat, amely után rögtön ránk szakadt minden más is.” – mondja Fóris-Ferenczi Gábor a zenekar énekese.

A COVID-korlátozások értelemszerűen keményen érintették a zeneiparban dolgozókat, a bezártságot pedig egyénenként is nehéz volt feldolgozni. Ezek után a közösségimédia-felületek még nagyobb nyomás alá helyezték az előadókat, akiknek most a KATA-szabályok változásával még több kihívással kell szembenézniük, sok más a „kreatív iparban” dolgozó kollégával, és akkor a legtöbbeket érintő árváltozások még nem is kerültek szóba.

„Reméljük, hogy mindannyian megugorjuk ezeket. Nem kell távolra néznünk, hogy lássuk máshol és másoknál még keményebb dolgokkal kell megbirkózni (nem mellesleg ez is újabb nyomást helyez mindenkire). Ezért döntöttünk úgy, hogy augusztus 10-én a Kobuci Kertben egy olyan bulit tartunk, ahol egy kicsit mindannyian felszabadulhatunk majd a nyomás alól. Egy pillanatra elfelejthetjük ezeket a pressziókat, feloldódhatunk, felszabadulhatunk és talán megpihenhetünk. Bárki, aki ugyanezekkel a mindennapi stresszekkel él, mint mi, jöjjön el és engedje el magát!” – teszi hozzá az énekes. „Úgy válogattuk össze a koncertműsort és a meglepetéseket, hogy közösen feldolgozva ezeket a velünk élő stresszeket, együtt tudjunk feloldódni és megpihenni egy kis időre, amelynek hatása – reméljük - kitart még majd egy darabig.” – teszi hozzá Titusz a zenekar dj-je.

„Nem kell megijedni: nem spirituális szeánszra hívunk mindenkit, nem lesz csendesülős elszállás mély filozofikus átkötőszövegekkel, de azt megígérhetjük, hogy aki eljön, az biztosan tud lazítani egy kicsit. Tehát találkozunk augusztus 10-én a Kobuci Kertben” – mondja az énekes.


forrás: Balogh Zsombor
fotó: Kovács Kinga