Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: Régi gyökereihez nyúlt vissza az Ocho Macho

Egy magyar házaspár barcelonai sikertörténete a Futballarium Barcelona, amiről a Fonogram-jelölt Ocho Macho új, carpe diem életérzésű dalát ihlette és amit a csapat videóklip-forgatása fő helyszínéül választott. A nagy találkozást kalandos véletlenek szülték, miközben visszakaptuk a klasszikus Ocho-i dallamsorokat!

Kitörölhetetlen név lett a hazai zenei popszcénában az Ocho Macho legikonikusabb albuma, az El Mundo Fantastico berobbanásával, amely rövidesen platinaminősítést szerzett, és amin a 37 milliós YouTube-megtekintésű Jó nekem is szerepel. Kis kísérletezést követően, a fiúk visszatértek a lemez klasszikus, Manu Chao-i motívumaihoz és amit év elején megjelent, Lazulj bele című könnyed számuk is képviselt.

Az együttes új zenéjében, a Futballarium Barcelonában ismét a felszabadult energiák, himnikus dallamok kapták a főszerepet, illetve egy izgalmas helyszín témája: „Van egy barcelonai vendéglő, ami az utóbbi években már egy zarándokhely lett a magyarok körében, ugyanis a legnagyobb magyar focistáknak is emléket állít kiállításaival az étterem. A „Futballarium Barcelona” egyik tulajdonosa, Büki Péter ráadásul a szomszéd utcánkból, Szombathelyről indult el a nagyvilágba szerencsét próbálni”– osztotta meg a formáció frontembere, Kirchknopf Gergő, szerzeményük hátterét, akit Péter, nagy Ocho Macho-rajongóként maga keresett meg az együttműködés lehetőségével.

A tagok nem is hezitáltak, hogy igent mondjanak a felkérésre, hiszen az Ocho Macho lételeme a spanyol virtus: „Borzasztó boldog vagyok, mert őszinte és hiteles lett, és visszakanyarodtunk önmagunkhoz” – mesélte Gergő.

A csapat repülőre is szállt, hogy videóklipjükben megörökítse a barcelonai riviérát, a pezsgő utcákat és a csodálatos, nemzetközi hírnevű vendéglőt.

A nyári koncertszerzonban, pedig lesz alkalmunk élőben is meghallgatni a felvételt: Budapesten június 4-én tombolhatunk rá először, az Aréna Garden hangulatos színpadán.


forrás: Magneoton