Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: Lotfi Begi és Dér Heni a foci legjobbjainak himnuszát készítette el

Azt már korábban megtapasztalhattuk, hogy ahol a Fonogram-díjas lemezlovas, Lotfi Begi feltűnik, ott hurrikánként söpör végig a rádiók lejátszási listáin! Már meg is érkezett egy újabb zseniálisan újragondolt dal, amely hazánk legsikeresebb labdarúgó-csapata, a Fradi szurkolóinak szóló, hamarosan megjelenő lemezén is helyet foglal majd. A Freed From Desire átdolgozáshoz a kirobbanó energiájú énekesnő, Dér Heni csatlakozott, aki több szállal is fűződik az előfutárhoz.

'90-es évek végén született meg a Freed From Desire, örök időkre beírta magát a top slágerek katalógusába, most pedig a rádiók legjátszottabb hazai sztárja, egyben a hatalmas Fradi-szurkoló, Lotfi Begi készült el egy új változattal.

„GALA eredeti felvétele nagyon sok, nemzetközi válogatott, mint például a belgák első számú kedvence annak euforikus hangulata miatt. Itthon is előszeretettel kántálják a zeneszámot a Fradi-drukkerek egy saját verzével kiegészítve, de eddig még nem született belőle hivatalos verzió”- mesélte Begi, aki Dér Henivel állt össze rögtön megtalálva a közös hangot és elképzeléseket.

Dér Heni elárulta, mi miatt is fogadta szívesen a nagyszerű felkérést: „Jugoszláviában született nagyapám és nagy focikedvelőként rádión keresztül hallgatta a mérkőzéseket. Egyszer lehetősége nyílt elmenni egy szerb-magyar meccsre a szerbek szurkolói oldalán, de titkon Fradi szurkolóként ment. Annyira kitört belőle egy magyar gólnál az öröm, hogy ujjongva felugrott mindenki nagy meglepetésére. Ez a rajongás és szeretet teljesen belém ivódott és viszem tovább.”

Begi és Heni a Fradi idei bajnokavató ünnepségén mutatta be az átdolgozást élőben, 10 ezer ember előtt a Groupama Aréna zöld gyepén, amelyről videóklip is készült, elképesztően felfokozott hangulatot közvetítve. A Freed From Desire pedig még csak a kezdet, ugyanis hamarosan egy 12 szerzeményből álló Fradi-albumra készülhetnek a foci szerelmesei, aminek zenei producere és ötletgazdája Lotfi Begi, producer társa pedig Szakos Krisztián.


forrás: Magneoton