Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: Egy korszaknak int búcsút Desh

"Két éve, még elég depressziósan írtam ezt a dalt egy lány miatt. Türelmesen megvártam, hogy megadja az Isten, hogy hype legyen körülöttem, és új köntösben mutathassam be a régi tracket" - mesélte Desh, aki óriásit ment 2021-ben Kukásautó című dalával, most pedig az Adieu című szerzeménnyel készül meghódítani a slágerlistákat.


"A refrén nem csak egy szerelmi elbúcsúzásról szól, úgy gondoltam, ha addigra, mire kijön ez a dal, már nem leszek, akkor ez egy elbúcsúzás a világtól is. A leginkább a hozzá készült klip mutatja be, miről is szól" - árulta el a fiatal előadó. 

A videóban Desh a mai eltorzult társadalomra igyekszik felhívni a figyelmet, a dal szövegében pedig a gyerekkorától tinikoráig tartó folyamatos vívódásokat jeleníti meg. "A szám fő témája a szerelmi csalódás, a magány, és a régi környezet, akik sosem támogattak semmiben. Ennek intek búcsút a dalban, Adieu!"

A klip rendezője, Büki Balázs elárulta, a videóban a maszk rózsa színe a szerelmet és az érzelmet szimbolizálja. Maguk a maszkok pedig azt segítik, hogy a nőt ne egy személyként, hanem, mint fogalom kollektívan értelmezzük. A férfi életét konstans végigkísérő legerősebb érzelem a szerelem, ami pont az intenzitása miatt lehet olykor fájó. A töviskoszorú ennek a fájó aspektusnak az elszenvedését jelképezi. Hozzátette, a koszorút szerette volna egy picit kortárs módon értelmezni, innen a metál jellege.

“A mai világ trendje sokszor okoz csőlátást nekünk, gondolok itt az internetes felületekre, a szépségideálokra és az ezekből fakadó különböző megfelelési kényszerekre. A kívül eső világot pedig ezekben az állapotokban alig látjuk, mint egy kocsi elé befogott ló a forgalomban. A VR szemüveg ezt a fajta beszűkült látásmódot jelképezi, ami bárkire hatással lehet, akire felkerül. A klip nekem az érzelmi kiszolgáltatottság kezdetéről és végéről szól, a dalszöveggel karöltve egyfajta visszaemlékezésként.” - magyarázta a klipről Büki Balázs, és elmondta, első hallgatásra a dal két gondolata fogta meg: ‘Ugyan úgy meghalok minden este’, illetve a ‘Szeretve engem utáltok’ -együtt tudott érezni innentől kezdve a dal mondanivalójával.


forrás: Supermanagement