Ugrás a fő tartalomra

Itt a dal: AC/DC dance-rock Kerozinnal leöntve. Így gondolta újra Sidd DeVille a Highway to Hell-t

Alig egy héttel ezelőtt jelent meg Sidd DeVille szólókarrierjének első száma, most máris itt a következő anyag. Sidd DeVille (Boda Ákos) zenei karrierjét túlnyomó többségben a hagyományos rock n’ roll tette ki, bizonyított korábban olyan formációkban, mint a Guns N' Roses Experience UK, a Machine Mouse, a Holiday Crüe, vagy éppen a Helldorado. Most induló szóló karrierje során stílusokat átívelő kortárs popzenével szeretne foglalkozni. Egy hete rukkolt elő első szóló anyagával, ami az „Első lettél” címet kapta. Az életrajz ihletésű dalban a rapper oldalát mutatta meg a hallgatóknak, és tulajdonképpen köszönetet mondott vele támogatóinak, támaszainak.


Az új anyag ötletét egy 2017-es németországi fellépés adta, ahol terítékre került egy AC/DC klasszikus, a Highway to Hell is. Sidd ezt az anyagot öltöztette most új köntösbe. „Bár sosem voltam fanatikus AC/DC rajongó, de ezzel a dallal foglalkozni szerettem volna. Pop-dance alapokra ültettem át progresszíven, táncolhatóan, az eredmény pedig szerintem egy újszerű kuriózum. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogadják majd a hallgatók.” – árulta el Sidd. A dalban az előadó segítségére volt a Kerozinból már jól ismert Kovács Axel, akivel Sidd ismertsége egészen a gimnáziumi évekig nyúlik vissza. 

 “Axellel mindketten az Ady Endre Gimnáziumba jártunk. Ő fölöttem járt. Annyit láttam belőle, hogy egy fekete sztreccsnacis, Skid Row pólós, hosszú hajú rock n’ roller srác, rojtos bőrdzsekiben, aki mindennap más csajjal mászkál. Én meg voltam a hátrányos helyzetű, Metallica pólós tinédzser, felnéztem rá. Főleg, amikor kiderült, hogy szintén énekesi bravúrokra tör. Tesi óra előtt folyton bement az öltöző zuhanyzójába, Bon Jovi dalokat ordítozott ott. Később összehaverkodtunk, lejártam a koncertjeire. Aztán ugyanarra az egyetemre is jártunk, angol szakra. Neki akkor indult a Kerozin, nekem a zenekarosdi. Sok évvel később újra összespanoltunk, 2018-ban dolgoztunk pár dalon. Párszor gitároztam a Kerozinban. Axel sokat segített nekem most is az énekfelvételek során.”  - tette hozzá az új anyag kapcsán.

 „Az egyik legfontosabb célom, hogy nyomot hagyjak a világban. Arra inspirált az elmúlt 2-3 év, hogy még több mindent kiadjak magamból, hogy többet kreatívkodjak, nekem ez a legfőbb gőzkieresztési lehetőségem. Az egyetlen valóban fontos dolog számomra a zene, amit igyekeztem pozitívnak megőrizni. Ha már ennyi mocskos dolog történik velünk, a világban, legalább a zene maradjon pozitív.” – mondta még el Sidd DeVille, akinek eddigi pályája során lehetősége volt fellépni Európa legtöbb országában. Akad benne történet bőven, amiket hamarosan újabb dalokkal mesél el.


szerző: nikiahatos