Ugrás a fő tartalomra

Mesterséges intelligenciával írhatunk magyar népdalt

Ezidáig olyan kép tárulhatott mindannyiunk elé, hogy tehénfejés, földművelés, mosás vagy egyszerűen csak munka utáni borozgatás közben születtek a magyar népdalok. De hogy mesterséges intelligenciával írjunk ilyen alkotásokat? Most már ilyen is van, néhány külföldi próbálkozás után magyar népdalokat is lehet szerezni a KukoricAIános chatbottal.

A Zeneszöveg.hu saját fejlesztésben, a Stratis technikai céggel karöltve kifejlesztett egy mesterséges intelligencia alapú dalszövegíró chatbotot. A felhasználónak a fájdalmas, a szerelmes vagy a meglepetés kategóriákból kell kiválasztania egyet a https://chatbot.refren.hu/ névjegyoldalra kattintva, és a mesterséges intelligencia mindenkinek egy másokétól eltérő négysoros népdalt generál. Az eredményt pontozni is lehet 1-től 5-ig, illetve címet adhatunk a szerzeménynek. Maga a messenger alkalmazás a https://m.me/zeneszoveg linkről közvetlenül is elindul.

"A kreatívipar manapság rengeteget kísérletezik a mesterséges intelligenciával, mi is ezt tesszük" – mondta el Koczka Bori, a Zeneszöveg.hu operatív vezetője. - "Részünkről egy játék, a dalszövegírás nem pótolható semmivel, de a szerzőknek ihletet adhat."

A chatbot április elsején startolt el és 3 hétig elérhető a nagyközönség számára, így Húsvétkor is, hogy aki szeretne ihletet kapni locsoló vershez, legyen hova nyúlnia.

A született népdalok közül a szervezők kiválasztanak majd egyet, amit ismert zenészekkel megzenésítenek. Hogy kik ők, és aztán még mi lesz az elkészült dal sorsa, azt a szervezők később hozzák nyilvánosságra.


forrás: prgarden