Ugrás a fő tartalomra

Itt a lemez: Az értő fülekhez szól Wagner Emil első nagylemeze

A több hangszeren is játszó Wagner Emil korábban már számtalan alkalommal bizonyította szerző tehetségét, hiszen olyan dalok megalkotásában vett részt, mint:
- Janicsák Veca: A test törvénye, Emlékezz rám, Halván Árnyék, 
- Szivák X Wagner: Egy életen át, 
- Dallos Bogi: Az én időm, Benned él, 
- vagy éppen a Talk2Night: Bármikor, Max nem, MIVAN?!, Válaszút.

Most mérföldkőhöz érkezett Emil zenei pályafutása. Közel egy éve már, hogy szólódalokkal is jelentkezik a YouTube-on (Hogyan Kell, Rossz Helyen Rosszkor, A Város, Tisztul A Kép, Maradok Embernek, Van Még Idő, Örökkön-Örökké, Sose lesz), mostanra pedig egy egész lemeznyi anyaga összegyűlt. Így jelent meg tegnap az akusztikus hangulatban íródott Memento Mei albuma, amely tartalmazza a fentebb említett, videókkal megtámasztott szerzeményeket, de helyet kapott még rajta a Montenegró, a Más Ember Lettem is. Emil rengeteg izgalmas, súlyos, időnként még izzasztó kérdést is feltesz ezen a lemezen mind magának, mind a hallgatónak. Nagyon érzelmes, gondolatébresztő, remek koncepcióval rendelkező, egyedi hangzású kis munka. Személyes kedvencet nehéz választani, mert engem mindegyik szerzemény megérintett, de ha egyet kellene ajánlanom valakinek, hogy aztán az egész albumhoz kedvet kapjon, akkor az talán a Van Még Idő lenne. 

Emil, most megmutattad, hogyan érdemes előjönni a háttérből.


"Tizenéves korom óta zenekarozom és írok dalokat. Az évek alatt születtek olyan számok, amik annyira személyesek, intimek, hogy nem tudtam őket átadni másnak, mert ezek az én darabkáim magamból. Olyan dolgok ezek, amelyek kikívánkoznak belőlem, ezért elkezdtem a saját nevem alatt kihozni őket és egyszer csak lett belőlük egy nagylemeznyi anyag." - kezdte a BSIDE-nak Emil. "A Hogyan Kell dalom megjelenése óta gyakorlatilag csak pozitív visszajelzéseket kapok, minden ismerősöm támogat az önkifejezés rögös útján. Nyilván a családom és a közeli barátok főleg, de ők elfogultak is. A lemezen pár dalban közreműködnek kedves barátaim is, Bartók Máté, Szász Csaba és Jancsovics Máté. Mind a tíz szám kifejezetten könnyen született meg. Már az első akkordoknál éreztem, hogy miről fog szólni a dal és így is lett. Sok minden foglalkoztat. Van dal, ami abszolút rólam szól, arról, hogy én ki vagyok. Van, ami a válaszok kereséséről, a lelkiismeretről, a szerelemről, az idő múlásáról szól. Úgy érzem a Memento Mei jól összefoglalja, hogy milyen gondolatokkal és hol is tartok az életben. Azoknak ajánlanám, akik szeretik az akusztikus popzenét és értő szemmel olvasnak a sorok között." - tette hozzá.OLVASD EL EZEKET IS, hogy jobban megismerd Emilt:

szerző: nikiahatos