Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: Az elakadást járja körbe az NLP újdonsága

A No Last Page (Kovács Zoltán Zeller - ének, Fehér Holló - ének, Bekő Csaba - gitár, Molnár Krisztofer - dob, Nagy Olivér - gitár, Kovács Dávid - basszusgitár) 2016-ban alakult Budapesten. A zenekar bemutatkozó lemeze még ebben az évben jelent meg Szívből Vérzel címmel, ami egy Alvin és a Mókusok zenekarral közös turnén lett bemutatva Magyarországon, illetve Angliában. 2018-ban Hangadó névvel jelent meg első nagylemezük; emellett a zenekar számos single-t és videóklippet is megjelentetett mint pl.: Ébredés (2019), Nem Adom (2020), Végét járom (2020). 2022-ben egy új taggal egészült ki a formáció, a Farm VIP 2 győzteseként is ismert Fehér Hollóval, aki már többször képviselte Magyarországot nemzetközi szinten, mint zenei producer és dalszerző.

A fiúk új klippel rukkoltak elő Elakadunk címmel.

“Egy disztópiáról is szólhatna ez a dal, de sajnos sokszor érzem, ahogy a dalban is írtuk "az ördög tombol a földön" már most is. Nem tanulunk a hibáinkból és felemésztjük a világot, ezért adtuk az Elakadunk címet a dalnak. Azt az állapotot szerettük volna megírni, amikor az ember teljes reményét veszti a jövőjében: “elveszett a világeszme” mondjuk és ezzel azt az üzenetet szeretnénk átadni, hogy ezekben a pillanatokban sem szabad feladnunk, küzdenünk kell azért, hogy jobb legyen, hisz minden hanyatlást egy felívelés követ. Zellerrel nagyon jó dolgozni, mivel mindketten zenei producerként is dolgozunk, ezért fél szavakból is értjük egymást és könnyebb így egy víziót fizikai keretek között megvalósítani." - kezdte Holló.

"Azt veszem észre, hogy az emberek elzárkóznak egymás elől és a szemünk előtt lesznek a közvetlen szomszédaink egymás farkasai teljesen materiális érdekek végett. “Mi a fasz van az emberekkel?” Ez a mondat rendszeresen elhangzik manapság. Érezhetően nyomasztó az alaphangulat az emberek között. Nagyon erős a kontraszt. A stúdióban teljes eufória van nálunk és összefogás. Imádjuk egymást és a zenét, amit csinálunk, közben meg kinézek az ablakon és lángol a világ. Fullosan abszurd." - tette hozzá Zeller.

“A zenélés mellett, az életem jelentős részét a filmezés teszi ki. Lassan 3 éve dolgozunk együtt Kirchknopf Matyival (aki az előző NLP klippet is fényképezte) a legkülönbözőbb mozgóképes anyagokon, de talán videóklipet szeretünk a legjobban készíteni, az a legfelhőtlenebb. Eredetileg az új felállás nem is ezzel a dallal debütált volna, viszont amikor Zoliék megmutatták az “Elakadunk” demóját, egyből rákaptunk és tudtuk, hogy ezzel szeretnénk dolgozni. Egyrész a dalszöveg aktualitása miatt, másrészről pedig maga a zene nagyon inspirálóan hatott, pillanatok alatt jöttek az ötletek. Szerettünk volna egy olyan látvány világot létrehozni, ami jól tükrözi a dal dühös, de mégis lemondó hangulatát, mindezt úgy, hogy csak a zenekari tagokról használunk képeket. A forgatás természetesen baromi jó hangulatban telt, egy éjszakát egy gyárban, egy teljes napot pedig egy másik (nem teljesen legális) helyen forgattunk, ahol ráadásul még nagyon hideg is volt - bár ez Hollót egy kicsit sem zavarta, abban, hogy vetkőzzön. Az egész banzáj lebonyolításában a CineOne-s srácok segédkeztek, Pólus Péter gyártotta, Vida Benedekkel rendeztünk és egy remek stáb volt velünk, akikkel mostanában főleg rövid filmeket és reklámokat forgatunk. Az is egy jó vibe csak ott egy kicsit több United-et hallgatunk." - mondta el Dávid a klip kapcsán. 


forrás: Léderer Fruzsi