Ugrás a fő tartalomra

Itt jártunk: Zúzós volt a Cloud9+ 10. születésnapi bulija

Immáron 10 éves Szivák Zsolti formációja, a Cloud9+. A csapat néhány koncertjén már részt vettem, a péntek esti Akváriumos bulijuk után pedig végérvényesen, jó hosszú időre bebiztosították helyüket a TOP 5 kedvenc bandám között. Zsoltiék a témákat tekintve széles skálán mozognak, és bár akad sötétebb hangulatú szövegük, őrületesen jó tempójuk nem a mélybe löki, sokkal inkább felrázni képes az embert. 

Az este egyik érdekessége az volt, hogy ezúttal a közönség szavazhatott arról, hogy mely dalokat hallaná szívesen, így a srácok számára is akadhattak meglepetések a setlist összepakolása során. Persze a legbiztosabb slágerek felcsendültek az Akva Nagyhalljában, így hallhattunk többek között olyan dalokat, mint a Lights, a Breathe In, vagy éppen a Supernova. Bár nehéz kedvencet kiemelni, két számot, három nagy pillanatot mindenképpen megemlítenék. Számomra az egyik legnagyobb kedvenc buli himnuszt a Járai Márkkal, FuraCsével közös Valaki mondja el jelenti, így nagy volt az örömöm, amikor az este második felében a Follow The Flow frontembere is megérkezett a színpadra. A dalok tekintetében a másik nagy favorit is egy közreműködés volt, a friss, ropogós Level Up, amelyben a Subscribe és USEME formációkból jól ismert Csongor Bálint bizonyít még. Harmadszor, de nem utolsó sorban, imádtam, amikor a mémek kapcsán nagy népszerűségre szert tevő Arató András bácsi csatlakozott a srácokhoz. Ő hozta fel a színpadra a tortát, aztán pedig óriási lelkesedéssel bulizott át egy dalt. Imádtam, megacuki percek voltak vele.

Bár a szervezők őrületes látványt ígértek, töredelmesen be kell vallanom, hogy számomra nem tűnt fel a vizuál. Zsolti ugyanis az a színpadi jelenség, akiről nehéz levenni a szememet, egyetlen másodpercig sem unatkozom őt hallgatva, így nem tűnt fel a buli körítése. A műsor remekül építkezett, a vendégek jó ízléssel lettek megválogatva, Zsolti szuper hangja mellett feszes, precíz, nagyon technikás volt dob, üdítően szóltak az elektronikus hangminták. 

Ha nagyon akarom... Akkor kettő kritikát tudnék megfogalmazni az estével kapcsolatban. Az egyik, hogy az előzenekar, a yesyes nem szólt túl jól a Nagyhallban. A másik pedig, hogy a Cloud9+ buli túl hamar ért véget. Persze nem arról van szó, hogy rövid lett volna a műsor, egyszerűen megunhatatlan a produkció, gyorsan telik a srácokkal az idő, miközben jómagam azt érzem, hogy akár egy fél napon át elhallgatnám őket. Ha nem tovább...

szerző: nikiahatos
fotók: Bodnár Dávid