Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ: Gasztro- és Zeneünneppel indul a tavasz Fehérváron

Március 5-én, 19-én és 26-án vérpezsdítő programokkal várják a közönséget Székesfehérváron. Ingyenes koncertekkel, valamint gasztronómiai különlegességekkel, termelői és kézműves vásárral készülnek a szervezők.

Március 5-én a Fehérvári Civil Központ előtti tér ad otthont a rendezvénysorozat nyitányaként megrendezett három koncertnek, ahol többek között a Horváth János Quintet előadását hallgathatjuk meg. A gyermekeket arcfestés, csillámtetkó és tradicionális fa játszótér várja, de termelői és kézműves vásárral is készülnek a szervezők. Így nem csak élményekkel, hanem valami szép kis ajándékkal is gazdagodva térhetünk haza a rendezvényről.

Két hét múlva, március 19-én szombaton még nagyobb volumenben tárja ki kapuit a zene és a gasztronómia ünnepe. Székesfehérvár Fő utcájában a Mátyás király emlékműnél vásári forgatag, 15 órától pedig koncertek várnak mindenkit. Az est sztárfellépője 18 órától Orsovai Reni zenekara, a székesfehérvári származású NENE lesz.
Aki még a továbbiakban is szeretne a gasztronómia és az igényes muzsika adta élvezetekben lubickolni a szabadtéri koncerteket követően 19 órától négy elegáns étterem közül választhat (Pátria Kávéház és Étterem, Caffé Mauro, Dos Puertas Étterem és Hotel Magyar Király étterem), melyekben a Kovács Aliz trió, Horváth Dávid (gitár), a Mai Rumba és a Hász Eszter duó fognak esti koncerteket adni.

A Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep utolsó eseménye március 26-án lesz. Ezúttal a Palotavárosi tavak rendezvényterén épül fel a színpad, melyen Pirityi Imre Zenekara, Crescendo Selecta, majd Vörös Janka és Oláh Dezső duó adnak elő. Itt ismét nem csak a fülnek jár a kényeztetés: kézműves és termelői vásárban nézelődhetünk ezen a remélhetőleg már napsütéses kellemes tavaszi hétvégén. A programok alatt mindvégig ingyenes játszóház és gyermekprogramok várják a családokat.

A háromnapos rendezvénysorozat az Ökotudatos Fiatalokért Egyesület TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00421 Történelmi Gasztronómiai Kalandozások című projektje keretében valósul meg.

Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep PROGRAM

Március 5. Áron Nagy Lajos tér (Fehérvári Civil Központ előtti tér)
15.00 Gesztesi Alexandra / Birta Miklós duó
16.30 Like a bird 18.00 Horváth János Quintet

Március 19. Fő utca (Mátyás király emlékműnél):
15.00 Kelemen Angelika / Dorogi Ákos duó
16.30 Nagy Lili
18.00 NENE

19.00 órától
Pátria Kávéház és Étterem (Városház tér 1.) - Kovács Aliz trió
Caffé Mauro (Kossuth utca 4.) - Horváth Dávid, gitár
Dos Puertas Étterem (Fő utca 11.) - Mai Rumba
Hotel Magyar Király étterem (Fő utca 10.) - Hász Eszter duó

Március 26. Palotavárosi tavak, rendezvénytér
15.00 Pirityi Imre Zenekara
16.30 Crescendo Selecta
18.00 Vörös Janka / Oláh Dezső duó