Ugrás a fő tartalomra

Bohemian Betyars és Ricsárdgír a Budapest Parkban!

Május 5-én egy őrületes bulival érkezik a Bohemian Betyars és a Ricsárdgír a Budapest Parkba.

"A Bohemian Betyars 2009 hajnalán alakult, mikor egy bor és pálinka-delíriumban eltöltött este árokban ébredős másnapján, Miskolc fattyai kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. A cél mindenki számára egyértelmű volt: minél messzebb terjesszék a sírva vigadás életérzését.

Az önmagukat speed-folk freak-punknak nevező együttes zenéje egy új, izgalmas keverékké állt össze: a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat megfűszerezték magyar, balkáni és cigány dallamokkal.
Egy valódi energiabomba zenekar, amely az elmúlt évek alatt már majd ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvizébe, pont úgy ahogy ezt kitervelték."

"Egy halom fiatal énekel, ugrál, zenél, fest, ordít, szaval, vetít, videózik a koncerteknek nevezett közös őrületeken, amelyek a nyolcvanas évek szabad művészakcióit juttatják eszünkbe: ők a Ricsárdgír zenekar. Zenéjükben ott van minden vérbeli szentendrei jellegzetesség, íz, hangulat, vidámság, őrület. Egész fiatalon rákattantak a Bizottság zenekarra, bár élőben a koruknál fogva nem hallhatták őket, számaikat mégis itt-ott játsszák. A full leszarom-hozzáállásuk ellenére elég jó kis dalaik vannak.

Néha még rappelnek is, de a Ricsárdgír specialitása, hogy behúzzon valami post-punk rave-es zúzásba, miközben az énekes, Márton Dániel, a hajadat is leüvölti, és teljesen kikel magából, ahogy azt a "Hello I am Tony Curtis!" című klasszikus szerzeményükben is teszi. Egész idő alatt úgy tűnik, mintha szét akarna esni a dolog, de végül mégsem. Ha pedig bevetted, akkor ez a vicc rólad is szól."

2022. május 05. 18:00
Budapest Park
1095 Budapest, Soroksári út 60.



Jegyár: 4.499 Ft


Forrás: koncert.hu, port.hu