Ugrás a fő tartalomra

2022 - Ezeket pörgettem legtöbbször márciusban

Nagy erőkkel robbant be a tavasz, ami nem csak a koncertszezont hozta el számunkra, hanem sok-sok új dalt, klipet is. Eljött a hónap utolsó napja, hozom is összeállításomat az én kedvenc márciusban megjelent számaimmal.

Vad Fruttik: ELÉG

Ismét komoly, sokakat érintő témára hívja fel a figyelmet az alternatív rock egyik hazai ékköve, a Vad Fruttik. Likó Marci formációja a hónap során rukkolt elő ELÉG című, rendkívül érzékeny számával, amelyben a testileg és/vagy lelkileg bántalmazott emberek nehéz sorsát állítja fókuszba. Az elsődleges üzenet talán az lehet, hogy bármilyen nehéz is, minden gödörből van kiút. Az életszerű sorokat tartalmazó szerzeményhez fekete-fehér, egyszerűen nagyszerű, ugyanakkor hatásos klip forgott, amelyben 260 emberi tekintettel találkozhatunk. Megrendítő edukációs tartalom.

Zene: Vad Fruttik
Szöveg: Likó Marcell
Producer: iamyank

POOR: Kád

Poór Andris és ByeAlex útja 2018-ban fonódott össze végérvényesen, a fiatal gitáros, vokalista, énekes ekkor került be ugyanis Alex zenekarába, a Sleppbe. Andris nem csak a koncerteken bizonyít, a szerzői tevékenység során is együttműködnek a fiúk. Közös eredményük hol érzelmes, hol polgárpukkasztó, de mindenképpen fülbemászó. Andris márciusban egy saját szóló anyaggal jelentkezett, ami egy nagyon sötét időszakról, állapotról mesél. A Kád sorai a komoly depressziót, az öngyilkossági hajlamot állítják középpontba, amelynek közlése, publikálása óriási bátorságra vall. Andris a dalt 2021 telén írta, a világjárvány okozta karantén alatt. Minden emberben, ha elkapta magát a covidot, ha nem, lelkiekben mindenképpen lenyomatot hagyott ez a váratlan válság. Az alkotás, a zene képes arra, hogy gyógyítson, bízom benne, hogy nem csak hasonszőrű hallgatóknak ad erőt (a túlélésre, a gödörből való kimászáshoz), hanem magának az előadónak is. Mindenképpen figyelemre érdemes (saját felelősségre!) ez a gondolatébresztő munka.

Zene: Somogyvári Dániel, Poór András
Szöveg: Poór András

Rico x Miss Mood: Fless (ft. Azahriah, Desh)

Vannak dalok, amelyek már az első hallgatás során visszavonhatatlanul az ember fülébe, bőre alá, szívébe másznak be. Nincs másként Rico X Miss Mood legújabb közreműködése, a Fless esetében sem, amely a produkció GOLD című lemezének első előfutára. A páros ezúttal az Azahriah, Desh párosával hozták össze véleményem, jóslatom szerint a 2022-es nyár egyik legnagyobb slágerét. Őrületesen jó dallamvezetés, életigenlő gondolatok, igazi buli himnusz. Srácok, Miss Mood, ez az együttműködés folytatásért kiállt!

Lyrics, Rap, Vocal: Rico, Miss Mood, Azahriah, Desh
Produced, Mix & Master: SMiTHMUSiX
Recorded: Kinx Studio

Bokor MaRIAnna: Most van itt a perc

Bokor MaRIAnna némi kihagyás után rukkolt elő legfrissebb klipjével, amely a Most van itt a perc számához forgott. A csodahang ezúttal a halogatás mellőzéséről, a most kihasználásáról, a célorientáltságról írt dalt. A hangszerelés, mix, master munkálatokat Kulcsár Attila végezte a lendületes, pozitív energiával teli, több mint 3 perces szerzeményen, amelyhez LeHoLegacy rendezésében forgott klip az Amigo Rock'n'Roll & Rockabilly Clubban. Figyelemre, szeretetre, sikerre érdemes!

Szöveg: Bokor RIA
Hangszerelés, Mix, Master: Kulcsár Attila

Miviana: Éjjelente

MIVANA-t többek között olyan produkciókból ismerheti a nagyérdemű, mint a 4S Street, az Audiopoeta, vagy éppen az Omega, ám közönségét alighanem saját YouTube csatornájának köszönheti, ahová szuper cover anyagokat készített már korábban. A fiatal dalszerző, énekes zenéjének izgalmas fűszerezettségét az adja, hogy nem szeretné magát egyetlen stílusba beskatulyázni, bátran kísérletezget, illetve többek között hegedűn, brácsán is játszik. MIVIANA tervei szerint innentől több, az eddigieknél kiforrottabb saját zenével jön majd ki. Ennek az új szakasznak az első előfutára a nemrégiben YouTube-on landoló Éjjelente.

Lyrics, composer, hegedű, producer: Miviana
Gitár: Kiss Peti (The Pontiac)
Producer: Levipassed, THPCMKR
Mix, master: THPCMKR
Vocal recording by: Gerendás Dani

Cloud 9+ feat. Csongor Bálint: Level Up

Az idén 10. születésnapját ünneplő Cloud 9+ szintén friss videóval lepte meg a közönséget, amit a  Subscribe és USEME formációkból jól ismert Csongor Bálinttal közösen készült Level Up-hoz készítettek Szivák Zsoltiék.

Music: Cloud 9+
Lyrics: Bálint Csongor
Produced, Recorded, Mixed, Mastered: Gainlab Studios

Temesi Berci: Behind the mask

Temesi Berci megállíthatatlan. Hazánk egyik legfoglalkoztatottabb basszusgitárosa, zenei rendezője, aki sok elfoglaltsága mellett szerzőként is képes kamatoztatni energiáit, tavaly november óta immáron ötödik klipjével (Righ place in right time, My Granny’s Hat, Newcomer, Játszd el neki) rukkolt elő. A Behind The Mask dal Berci ötödik nagylemezén, a dobosok munkássága előtt tisztelgő Time is not a magazine albumon hallható. A Behind The Mask ismét egy frissítő, organikus, fergetegesen építkező anyag lett, amelyhez Berci fantasztikus társakat kért fel Lukács Peta, Fehérvári Attila és Markó Ádám személyében.

Zene: Temesi Berci, Bubenyák Zoltán
Hangszerelés: Temesi Berci, Bubenyák Zoltán
Gitár: Lukács Peta
Dob: Markó Ádám
Billentyűs hangszerek: Bubenyák Zoltán
Basszusgitár: Temesi Berci
Fúvós hangszerek: Puskás Csaba, Csányi István

Belmondo: Általában

Czutor Zoltán zenekara mindent megad, amit egy jó dal megkíván, akadnak itt rockos, beat, metál elemek, de időnként még egy kis diszkós hatás is éri őket. Egy szóval, jó értelemben vett népszerű, könnyen fogyasztható rock az övék. A témákat tekintve is színes a paletta, íródnak elgondolkodtató szövegek, érzelmes, megható számok, komoly tükörtartások, de nem kell messzire mennie a csapatnak egy kis élcelődésért, humorért sem. A formáció nemrégiben rukkolt elő új klipjével, ami a kimaradást, a szórakozást, a hajnalokat leíró, frissítő, újszerű hangzással rendelkező, gördülékeny Általában dalukhoz forgott. 
Zene, szöveg: Czutor Zoltán/Belmondo
Mix/Master: Paczári Viktor

Rendező, operatőr, vágó: László Dorina

szerző: nikiahatos