Ugrás a fő tartalomra

2022 - Ezeket pörgettem legtöbbször februárban

Lendületesen folytatódik az év, hiszen ebben a hónapban is sok-sok friss anyaggal lepték meg közönségüket a hazai előadók. Eljött március első napja, hozom is összeállításomat az én kedvenc februárban megjelent, klipekkel fűszerezett számaimmal.

Curta ft. ZiZi - Zaza

Lazaság, mégis összeszedettség, ütős gondolatok rafkós rímekkel, ez jellemzi Curta (Sativus) februárban megjelent újdonságát, a ZaZa-t, amelyben közreműködő is akad, ZiZi személyében. A jó ízléssel összerakott anyaghoz old school hangulatú videó forgott, a Hősök egyik motorja, Mentha rendezésében.

ZOLA – Valamit a semmiből

Nyolc év után új szóló anyaggal jelentkezett Zola. A naturális hangszerelésű, gitárközpontú Valamit a semmiből nem csak ebből a szempontból időutazás, hiszen a tervezés, az újrakezdés, a költözés, az építés témák mentén mozog. 

Maja x Lombos Márton,  Arizóna - Szeretni még tudok

A dunaszerdahelyi Arizóna egyedi, különleges zenéjét a roppant fontos társadalmi témákat érintő szövegek fűszerezik. Maja és az Arizóna ezúttal az előadóként, dalszövegíróként, zenei projektek vezetőjeként, producerként, műsorvezetőként is bizonyító Lombos Mártonnal alkottak együtt. A Szeretni még tudok szám remek bizonyítéka annak, hogy az élet sokszor igencsak hasonlít a pókerjátszmákhoz. Többségében nem számítható ki teljesen, bármikor bármi megtörténhet bárkivel.

Anna And The Barbies - Ez is ti vagytok, ez is én vagyok

Új dallal, klippel lepte meg közönségét Pásztor Anna bandája is. A formáció elgondolkodtató, egyben fülbemászó  szerzeményének ötletét egy VIII. kerületi lomtalanítás adta. A hozzá forgott klip pedig a fantasztikus, elhagyatott helyszínnek köszönhetően szinte megrendezte önmagát.

Temesi Berci - Játszd el neki

A Time is not a magazine című albuma ötödik klipjével rukkolt elő Temesi Berci. A Játszd el neki című dalban Berci két nemrégiben elhunyt pályatársa, Póka Egon, valamint Szappanos Gyuri előtt tiszteleg olyan kiváló kollégákkal, mint Kontor Tamás, Büdi Szilárd, Szakadáti Matyi, valamint ifjabb Tornóczky Feri.

Molnár Tamás- Szív utca (album)

Jó ideje nem csinálok titkot belőle, hogy korosztályom legjobb hazai szerzőjének Molnár Tamást tartom. A hónap során megjelent Szív utca című (Antré, Melletted, Így vagy tökéletes, Elfelejtek szeretni, Mindent elbaszok, Ittam, Szív utca, Mondd, Nem megyek vissza) első szólólemeze. Amikor meghallottam, hogy immáron szólóban is útnak indul, nyughatatlan kíváncsiság lett úrrá rajtam, hogy miért nem a JETLAG égisze alatt jön ki ez az új anyag. Hát, azt hiszem azért, mert minden korábbinál mélyebbre ásott önmagában ezzel a munkával, ami szerintem az eddigi legszemélyesebb produkciója lett. Őszintén vall démonairól, a szétesésről, az alkoholhoz fűződő (egykori) kapcsolatáról, a hibáiról, a csajokról, A Nőről.


szerző: nikiahatos