Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: Megérkezett a TAO zenekar Próbaidő albumának előfutára

A TAO zenekart Hegyi György (Emil. RuleZ!) dalszerző-basszusgitáros alapította 2020-ban. A zenekar jelenleg a Próbaidő lemezén dolgozik, aminek a főszereplője Kati, egy huszonéves, vidéki lány. A történet dióhéjban: Kati állást szerez egy budapesti bank központjában, és lelkesen nekilát, hogy kialakítsa a felnőtt életét. A lemez tizenkét dalát podcast-töredékek kötik majd össze, így bontakozik majd ki Kati budapesti “partraszállásának” és próbaidejének története.


A Fagy című dal témájában a külsőségeken és reklámokon alapuló érvényesülést boncolgatja. Hegyi György, a zenekar basszusgitárosa így nyilatkozott a dalról: „Volt egy nap, amikor már századszor olvastuk, hogy az “okos” emberek szerint hogyan kell zenekart csinálni. Hogyan kell eladni magunkat a közösségi médiában, hány naponta kell új dalt és klipet feltöltenünk, és főleg: hogyan kellene cukisággal, sminkkel, cicivel és hasonlókkal felhívni magunkra a figyelmet. Persze, hogy elegünk lett. Mennyi “jó tanács” és milyen kevés igazság. Mennyi filter, mennyi semmirekellő pixel – és közben semmi, de semmi zene. Csak marketing, csak önszeretet. Csak pillanat alatt a múltba illanó, 1:1 képarányú hazugságok hosszú-hosszú sora, hüvelykujjal pörgetett instant halál. Úgyhogy írtunk egy dalt erről. Akik ugyanígy éreznek ezzel kapcsolatban, azok szeretni fogják.”

A Próbaidő egy igazi koncept lemez lesz, hagyománya a könnyűzene-történet múltjában, a vinyl-albumokban gyökerezik, amit március 22-én hallhatunk teljes valójában.

Zene: Takács Dávid
Szöveg: Hegyi György, Csakmag Vivi

Video: Pécs On Stage

forrás: Dobó Réka