Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: Megérkezett a Honeybeast Cirkusz előzménysztorija

Filmszerűen peregnek le a múlt képei a Honeybeast legújabb videóklipjében, melyek egészen a gyermekkori traumákig nyúlnak vissza. Dudás Balázs rendezésében ismét egy katartikus Honeybeast kisfilm született. 

A Pánik bizonyos értelemben a korábban megjelent klipjük, a Cirkusz előzménysztorija, amely egy szakítás történetét dolgozta fel. A most megjelent Pánikban a zenekar és a rendező azt boncolgatja, hogy milyen korábbi rossz minták lehetnek a felelősek azért, hogy tönkremegy egy kapcsolat. A főszereplő (Hermányi Mariann) gyermekkorába repít vissza minket a videó, ahol igazán közelről tapasztaljuk meg a szülői viselkedésminták hatásait."Nagyon szeretem ezt a kisfilmet, azért is mert ez sokkal több, mint amit mostanában elvárunk egy kliptől. Ahogy azt Dudás Balázstól megszoktuk, nem illusztrálja a dalokat, nem a szöveget jeleníti meg, hanem új dimenziókat nyit. A klip a szöveg nyitó sorait gondolja tovább, az első refréntől kibontakozó szerelmi tematikáról látszólag nem vesz tudomást, mégis hasonló utat jár be mint a dal. A sötét kétségbeeséstől a félénk, de eltökélt reményig. A klip egy gyermekkori traumát idéz fel, ezt oldja fel sajátos eszközeivel, a dal egy új szerelem mindent elsöprő és mindent feloldó eufóriájának, valamint az álmaitól, illúzióitól megfosztott, sok mindent megélt és túlélt felnőtt nő ezzel kapcsolatos kételyeinek vallomása. Ami a klipet és a dalt összetartja, az valahol nagyon mélyen, rejtve zajlik, de csodálatosan működik” – meséli Bencsik-Kovács Zoltán a Honeybeast dalszerző-gitárosa. 

Az énekes Tarján Zsófi szerint a Pánik az a dal, amit szívesen hallgat, akár többször egymás után. „Könnyen tudok vele azonosulni, egyszerre fejezi ki az igazságot, a reményt és a szabaddá válás gondolatát.” – mondja.

Március 4-én a kecskeméti Hírös Agóra Ifjúsági és Kulturális Központban kezdetét veszi a zenekar Cirkusz névre keresztelt országos turnéja, melynek egyik csúcspontja a Budapest Park nyitó hetén, április 23-án lesz. A koncertek vendégelőadója az X-Faktor sztárja, Paulina lesz.


forrás: napmédia