Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: A társadalmi nyomás és a megfeleléskényszer okozta stresszről írta új, magyar nyelvű dalát a The Anahit

Megszoktuk már, hogy a The Anahit hihetetlen tempóban hozza a rajongóknak az új dalokat és nincs ez másként a magyar nyelvű dalokkal sem. Az októberben debütált Tériszony című single után a Szétcsúsztam-mal zárják a 2021-es, újdonságokban bővelkedő évüket.

A zenekar korábbi melankólikus zenei világát idén egy sokkal poposabb irány váltotta fel, sorra jöttek a pörgős, vicces és ironikus hangvételű dalok. A Tériszonnyal kicsit visszavettek a tempóból, visszakacsintottak a melankólikus gyökerekhez, de a hangszereléssel továbbra is megtartották a popos hangzást.

Második magyar nyelvű dalukkal egy olyan problémakört érintenek, amivel a mai 20-as 30-as generáció gyakran szembesül.

„A korosztályomban sokszor tapasztalom, hogy gyakran érzelmi hullámvasúton ülünk és mindeközben megpróbáljuk kideríteni, hogy kik is vagyunk valójában. Ugyanakkor próbálunk anyagilag stabilizálódni, megállni a saját lábunkon. A társadalmi elvárások vagy épp a családi nyomás, hogy mikor lesz már gyereked, mikor lesz már saját autód, saját lakásod stb. ezt az útkereső időszakot borzasztóan stresszessé teszi. Amikor úgy érzed, hogy ez már túl sok, akkor muszáj szétcsúszni a barátokkal… Ezek keserédes pillanatok, de mégis a legszebbek, hiszen úgy tudunk ezekről a problémákról beszélni, hogy mindannyian a saját bőrünkön tapasztaljuk ezt a nyomasztó érzést. Erről szól ez a dal, és az instrumentális környezetet is ennek megfelelően álmodtuk meg a srácokkal.” – meséli a dalról Rita.

A Szétcsúsztam-hoz készült videó pontosan ezt a hangulatot adja vissza a síró bohóc személyén keresztül. A klipet ezúttal is Hajba András rendezte.

„Amikor Rita először mutatta meg a dalt nekünk, azonnal egy kép villant be, ahogy egy bohóc, arcán hatalmas festett mosollyal belevigyorog a képedbe, miközben legbelül küzd azzal, hogy a boldogság látszatát keltse. Azt gondolom, hogy ugyanezt az álarcot hordjuk mi is, miközben azt kommunikáljuk a környezetünk felé, hogy minden rendben van, pedig közel sincs így.” – mondta Soma a klip születésének körülményeiről.

A kiegyensúlyozottság látszatának és a kontrollnak az elvesztése az a lelki állapot, amikor egy este erejéig engedjük magunknak, hogy szétcsússzunk, mint egy kártyavár, elengedjük a stresszt és letöröljük a mosolyt az arcunkról. Az év végi számvetések idején és az újévi fogadalmak kapujában talán mindannyian találhatunk erre megfelelő alkalmat.

A zenekar egy nagyon izgalmas és aktív évet hagy maga mögött, de azt ígérik, hogy 2022-ben is sok újdonsággal szolgálnak majd. Jönnek az új magyar és angol nyelvű dalok, sok-sok koncert és felszabadult találkozás a közönséggel.


forrás: Sedulyák Violetta