Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ: Évzáró Kéknyúl-koncert a Trafóban – utolsó lehetőség tavaszig

Utolsó lehetőség, hogy idén elcsípjük Budapesten a Kéknyúl zenekart és átmozgassuk csípőnket, laza, soul- és funk ütemeikre a Trafóban. A csapat jelenleg új lemezén dolgozik, így már idén is a fesztiválok mellett leginkább a próbateremben lehetett velük találkozni. A mostani, december 27-i koncert tavaszig a zenekar utolsó budapesti táncolós fellépése lesz, így érdemes még most feltöltekezni Kéknyúl-energiákkal.

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. A csapat hangzását Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs – védjegyének számító – Hammond orgonája és Andrew Hefler szenvedélyes, karakteres, óceántúli éneke határozza meg, melyet kiegészít a hat másik egyenrangú muzsikus által szőtt izgalmas zeneszövet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal.

A zenekar számára – ahogy sok más zenész számára is – 2021 leginkább az újratervezés és az újraindulás éve volt. Jász András (szaxofon) így foglalta össze az elmúlt időszakot: „Mindenki számára furcsa év volt a 2021, azt hiszem a zenészeket, általában a művészeket még jobban érintette az elszigeteltség, hisz egészen késő tavasz-kora nyárig a közönségtől elzárva működtünk. A nyár egyébként egyfajta “fellélegzés” volt, újra koncertközönség előtt lenni felemelő érzés volt mindannyiunk számára. Újra buszban ülni, róni a kilométereket, találkozni a közönséggel, közösen megélni ezt, mind-mind a régi zavartalan koncertvilágot idézte számunkra.”

A zenekar már a jövő évet tervezi: „Eseménydús évnek ígérkezik 2022. A Kéknyúllal már ezerrel készítjük az új lemezt, ami remélhetőleg év elején jelenik. Lesz koncertünk egy csodálatos új helyszínen is és remélhetőleg a nyáron is eljutunk újra sok fesztiválra” – meséli Badics Márk (dob), aki azt is elárulta, hogy hamarosan meg is mutatják az első klipet az albumról.

A Kéknyúl mostani évzárója nemcsak a közös évbúcsúztatás miatt ígérkezik különlegesnek, hanem azért is, mert a tavaszi lemezbemutatójukig ez lesz az utolsó budapesti koncertjük, ahol táncra perdíthetik közönségüket. Találkozzunk december 27-én, a Trafóban!


forrás: Nagy Kátya