Ugrás a fő tartalomra

BEST OF 2021: A legütősebb kollaborációk

Mindig nagyon kíváncsian várom azokat az anyagokat, amikor előadók, produkciók kollaborálnak egymással, különösen akkor, ha eltérő műfajok keverednek a közös munka által. Ebben az esztendőben akadtak meglepő párosítások, de olyan együttműködések is, amelyekre nem először került sor. Íme az én kedvenceim.

4TRESS, Giaj - Mélyen a játékban

Ha gödörben vagy, akkor hatalmas erőt adhat a kimászáshoz 4TRESS és Giaj közöse, a Mélyen a játékban. A szám középpontjában az élet nevű játék nehézségeire hívják fel a figyelmet a srácok, pontosabban a kihívások megoldására. Arra, hogy nem érdemes a semmiért várni a nagy csodát, mindenért tenni, cselekedni, kitartani kell. Velős, ütős verzéket kapunk a párostól, remek vokális refrénnel, ez a kettős pedig 3 és fél perc alatt alaposan helyre teheti a fejeket, felrázhatja a lelkeket.

Zene: KRN Beatz
Mix, Master: 4TRESS

HŐSÖK – Szó fel 3.

A rap szcéna előadói kiemelten szeretnek közreműködéseket csinálni. A Hősök is nem egyet jegyez, de talán az eddigi legerősebb, legbrutálisabb brigádot tették össze a Szó fel 3.-ban. Ebben Eckü és Mentha mellett Deego, Finuccsi, Tkyd, Essem, Sub Bass Monster, valamint a Hősök egykori tagja, Brash is bizonyít. A hatalmas flow-ra, a remek egyéni teljesítményekre Deego egyedülálló refrénje teszi fel a koronát.

Zene: Mr. Joeker

BYEALEX ÉS A SLEPP, HALOTT PÉNZ - Boldog leszek

A tavalyi esztendő sok zenészt viselt meg lelkileg, amit többen közülük nem is titkolnak. Pontosan ilyen ByeAlex is, aki szorongásáról, önelemzéséről mesél a Boldog leszek-ben. A dalban a Halott Pénz formáció is ütősen tette hozzá a magáét.

Zene: ByeAlex, Somogyvári Dániel, Schnellbach David
Szöveg: ByeAlex, Marsalkó Dávid

COMPACT DISCO, HŐSÖK - Minden rendben

A január egyik legmeglepőbb kollabját a Compact Disco és a Hősök szállították. A Minden rendben egy igazán vérpezsdítő nóta lett, ami azonnali dallamtapadást okozott számomra. Pozitivitásra, kitartásra biztató gondolataikkal nagy lendületet adtak nekem az év elején.

Zene: Csöndör László "Diaz", Walkó Csaba, Pál Gábor
Szöveg: Baranyai Dániel"Eckü", Osváth Gergely "Mentha", Pál Gábor "Mao", Walkó Csaba

Wellhello x Essemm - Hogy legyek jó

Úgy tűnik a Wellhello az új, kísérletező korszakában, amikor lépésről-lépésre minőségibb anyagokkal rukkolnak elő Fluorék, nyitottabban állnak a közreműködésekhez is. A Hogy legyek jó-val Essemm oldalán jelentkeztek. A dal erőssége, hogy mindkét oldalról teljesen hiteles, önazonos és kísérletezés ide vagy oda, roppant érett anyag lett. Remek tartalom, hatalmas flow.

Szöveg: Fluor, Essemm
Zene, Mix: Diaz Master: Anorganik

Rico x Miss Mood x T. Danny - 12 hónap

Február utolsó hetében igazi slágergyanús, magával ragadó nóta robbant, hiszen a trending listák 3 ostromlója állt össze egy dal erejéig. A 12 hónap-ot T. Danny mellett a Rico és Miss Mood párosnak köszönhetjük. A szerzeményben a mindenki számára ismerős és vélhetően most is aktuális bizonytalanság témáját ragadták meg az előadók fülbemászóan.

Szabó Ádám x Curtis - Ez vagyok én

Amióta Curtis és Szabó Ádám közöse megjelent, egyszerűen képtelen vagyok megunni a dallamait, a sorait. A dal az Ez vagyok én címet kapta, és pont abban rejlik számomra a sikere, hogy mindkét előadótól borzasztóan hiteles minden gondolat, minden hang. Bár a párosítás először szokatlannak tűnik, de a két srác a Sztárban sztár műsor alatt nem csak barátokként, de szerzőkként, előadókként is tökéletesen egymásra hangolódtak. Lehengerel ez a harmónia. Folytatásért kiáltottam pár hónapig, ami azóta meg is érkezett, hasonlóan erősen.

szerző: nikiahatos