Ugrás a fő tartalomra

BEST OF 2021: A legstílusosabb női előadók

A Legstílusosabb női előadók kategóriájában a BSIDE Hungary megalakulása óta minden évben kihozok egy Best of cikket. Arra mindig figyeltem, hogy ne csak a színpadi, klipes megjelenéseket vegyem figyelembe, amikor kiválasztom a számomra legstílusosabb énekesnőket, hanem olyan nők legyenek, akik a szürke hétköznapok során is a legjobbat, legtöbbet igyekeznek kihozni magukból, egy szóval: Inspirálnak. 

RÚZSA MAGDI
Számomra a jelenlegi hazai zenei élet egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb dívája Rúzsa Magdi, aki még várandósan is fenséges. Szettjeit értelemszerűen elsősorban a kényelem, továbbá a letisztultság, a romantika határozta meg. Elbűvölő!

PÉTERFY BORI
A Péterfy Bori & Love Band frontasszonya nem csak dalaiban eklektikus, energikus, de színpadi megjelenésében, valamint a hétköznapi öltözékeiben is. Amíg a színpadon inkább vadóc, extrém énje tör felszínre, addig a hétköznapokban főleg a klasszikus darabokhoz nyúl. Ragyogó.

PÁSZTOR ANNA
A többszörös Fonogram-díjas előadó egy igazi jelenség, mégpedig abból a "fajtából", amit tanulni nem lehet, erre születnie kell. Bízom benne, hogy egyszer a BSIDE eljut olyan szintekre, hogy díjakat adhasson át egy ízléses gála keretein belül, akkor Anna egész biztosan díjazott lesz a Legjobb fontasszony kategóriájában. Nála minden is megtörténik a színpadon, ami ugyancsak érvényes szettjeire. A vintagetől az alternatívon át a rockos jegyekig minden szóba jöhet nála. Mesés.

MISS MOOD
Az énekesnő munkásságát a 2014-es Rising Starban való szereplése óta követem figyelemmel. Bátran állítom, azóta egyszer sem láttam, hogy mellényúlt volna a megjelenés terén. Vagány mégis finom, tüzes mégsem sok, nőies, ízléses, egyedi. 

SENA
Az Irie Maffia frontasszonya irigylésre méltóan bátran bánik a különböző anyagokkal, mintákkal, formákkal, amelyeket  magabiztosan kever, hord. Kalandvágyó. Respekt!

CÉANNE
Anna már többször szerepelt ebben az összeállításomban, ám idén tényleg feltette az i-re a pontot. A színpadon kinyílt, sokkal több interakciót indít el a közönséggel, öltözéke pedig az eddigieknél is vagányabb lett. Összeállításaiban megjelenik egy kis vintage, egy kis retro, egy kis romantika, de a koronát egy jó adag vagánysággal teszi fel minden alkalommal. Varázslatos.

TÓTH ANDI
A fiatal lány a tehetségkutatós győzelmét követően kissé eltűnt, de kitartásának, szorgalmának hála idén újra nagyobb figyelem irányul rá. Zenei munkássága mellett az is szembetűnő, hogy az egykori kislány bizony festőien szép nővé érett, akinek egy kis bevállalósságért, pikantériáért sem kell a szomszédba mennie. Villogtat, vibrál, sugárzik, ő maga a két lábon járó Urban Fashion. 

MIVIANA
Miviana azok közé az előadók közé tartozik, akik nem szorítják be magukat egyetlen stílusba sem zeneileg, sem az öltözködés terén. Eklektikus, mégis klasszikus, időtállóan mai, arról nem is beszélve, hogy szerintem elképesztően gyönyörű nő. Könnyedén, kellemesen árad felőle a természetesség.

szerző: nikiahatos