Ugrás a fő tartalomra

BEST OF 2021: Ezek a dalok pörögtek a legtöbbet

Menekülés és szembenézés, ragaszkodás és elengedés. Ezek a témák, ezek a hangulatok uralták az évemet, ami természetesen kedvenc zenéim listáján is meglátszott. Íme a 2021-es esztendő általam legtöbbet pörgetett, legjobban szeretett dalai.

Cloud 9+ - Zuhannék

Sötétebb, küzdelmes, menekülős, szembenézős, ugyanakkor pörgős, alaposan felrázó dallal jelentkezett a Cloud 9+. A Zuhannék a bezártság alatt született, amelynek szövegét a banda Bánki Benivel közösen alkotta meg, amelyhez tökéletesen passzol az ütős d'n'b alap.

Szöveg: Szivák Zsolt, Tóth Bertalan, Markó Ádám, Biksi Gábor, Kemon W Thomas
Zene: Szivák Zsolt, Tóth Bertalan, Markó Ádám, Biksi Gábor
Produced, Recorded: Nolatency Studio
Mixed, Mastered: Gainlab Studios

Szakács Gergő - Elkezdem

Szakács Gergő új dalában iszonyatosan finoman, jó érzékkel ábrázolja, hogy hogyan is éli meg egy visszahúzódó előadó az életet a reflektorfényben. Első hallásra a fülembe mászott és a bőröm alá kúszott.

Szöveg: Hujber Szabolcs, Szakács Gergő
Zene: Somogyvári Dániel, Szakács Gergő
Mix & Master: Somogyvári Dániel

Tóth Andi - Dunapart

Polgárpukkasztó, túl sok. Gyakran ilyen jelzőkkel illetik, illették Tóth Andi viselkedését, munkáit. Kérdem én, mikor feszegesse a saját és mások határait, mikor próbáljon ki különböző stílusokat, ha nem 22 évesen?  A nem mindennapi tehetség az Állj, a Néztek, valamint a Vétkeztem után a Dunapart-tal lepte meg közönségét, amely a fék és fájdalom nélküli szabadság érzését ragadja meg lágy hangon, kíméletlenül fülbemászó dallamokkal. Az i-n a pont a Dunapart esetében sem más, minthogy a dalt és a szöveget is Andi szerezte. Értékelendő!

JETLAG - Az olyanok, mint mi

Univerzálisan értelmezhető, többrétű anyaggal jelentkezett az idén 5 éves JETLAG. AZ OLYANOK, MINT MI-vel Molnár Tomiék ismét a nyolcvanas évek hangulatához, hangszíneihez nyúltak hozzá, fincsi kis synthwave stílussal fűszerezve. Számomra ez a dal volt a nyár slágere.

zene, szöveg: Molnár Tamás
hangszerelés: Somogyvári Dániel, Molnár Tamás
mix, mastering: Somogyvári Dániel

Rúzsa Magdi - Szembeszél

Az Artijus-, Fonogram-, Petőfi-, valamint Máté Péter díjas énekesnő egy igazi nyári hangulatú, a szabadság és az életigenlés energiáit szállító, gyönyörűen építkező szerzeménnyel rukkolt elő a Szembeszél formájában. Imádom ezt az őserőt!

Szöveg: Rúzsa Magdolna
Zene: Rúzsa Magdolna & Szakos Krisztián

4tress - Vakvágány

Az év elején rukkolt elő Vakvágány számával a karcos hangú, mindig velős szöveggel jelentkező 4TRESS. A remekül építkező, hatalmas flow-t adó nóta olyan témákat érint, mint a butaság, a kapzsiság, a kizsákmányolás, a nemtörődömség, vagy éppen a folyamatos elégedetlenkedés. Ezek a nagyot robbanó gondolatok a vokális refrénnel alaposan felrázták a márciusom. Na meg.. jó párszor helyretette az idegrendszerem...

Produced by eN2
Mix, master: 4TRESS

Péterfy Bori & Love Band - Lula Luna

Péterfy Borit hallgatva sokszor azt érzem, hogy ez a nő egyszerűen hipnotizál. A legutóbbi, Szikra címre keresztelt albuma is borzasztóan színes, eklektikus, erős lett. Erről a korongról többek között a Lula Lunához forgatott klipet a csapat. A Veres Balázs rendezte anyagban szerencsére teret kapott Bori lenyűgöző, megunhatatlan közvetítői képessége is.

Zene: Tövisházi Ambrus
Szöveg: Péterfy Bori

szerző: nikiahatos