Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: Megjelent a decemberben érkező ötödik Temesi Berci nagylemez első előfutára

Temesi Berci hazánk egyik legfoglalkoztatottabb basszusgitárosa, zenei rendezője, aki sok elfoglaltsága mellett dalszerzőként is képes kamatoztatni energiáit. Tavaly, a negyvenedik születésnapján jött elő Symphosium 40 címre keresztelt dupla lemezével, december 13-án, hétfőn pedig érkezik az ötödik album, a Time is not a magazine.

A Symphosium 40 dupla lemezen (egy instrumentális, egy vokális korong) három országból, csaknem 100 részvevő alkotott az immáron Fonogram-díjas Bercivel, ami vélhetően az átlagnál is hatalmasabb szervezést, munkát igényelhetett, ám ezek a valóban fantasztikus szerzemények egytől-egyig megértek minden fáradozást. Ahogy azt Bercitől már megszokhattuk, ismét egy izgalmas, crossover lemez van születőben.


A Time is not a magazine minden eddiginél ütősebb albumon a színpadokon legtöbbször igencsak hátul muzsikáló dobosok kapják a főszerepet. Bár a reflektor viszonylag keveset irányul az ütős hangszereken bizonyító zenészekre, alapjaiban határozzák meg mind a dalok minőségét, mind a koncertek hangulatát. Berci szerint a basszusgitárosok játéka, sikere sokban múlik azon, hogy milyen dobossal kell együtt zenélniük. Így jött az ötlet, hogy az ötödik nagylemezére 12 tehetséges dobos egyéniségére, zenei stílusára, tiszteletére ír 12 dalt. A szerzeményekben minden hangszeres, minden énekes (közel 50 közreműködő) kalapot emel a dobosok előtt.


A 12 dal mindegyikét videóval is alátámasztja az ötletgazda csapata. A nyersanyag minden kliphez elkészült, köszönhetően Bikali Sándornak, aki a stúdiózás minden pillanatát megörökítette. Ennek a videósorozatnak az első része jelent meg most, ami az album első előfutárát is jelenti egyben. A négy és fél perces Right place in right time-ban többek között a Follow The Flow, valamint a Ganxsta Zolee és a kartel bandákban bizonyító Geröly Matyi dobosé a főszerep, de hallhatjuk, láthatjuk még gitáron Takács József Jozzy-t, billentyűn Bubenyák Zoltánt (aki nem mellesleg az album hangszerelésért is felelt), szaxofonon Csányi Istvánt, basszusgitáron pedig természetesen Temesi Bercit.

„Matyival régóta ismerjük egymást, de először egy nagy produkcióban, a teltházas Arénában, a „SEVEN”-ben (Kökény Attila, Gitano Nagy Laci, Takács Nicolas, Oláh Gergő, Emilio, Freddie, Gáspár Laci) dolgoztunk együtt pár évvel ezelőtt.” – mondta Berci. „Az ő dinamikus, rock-gospel dobolása ötvöződik a fúziós jazz és a szintén dinamikus rock gitár crossovereként. Nagyon meghatározó szereplője az albumnak ez a rockosabb hangvételű instrumentális dal.”


szerző: nikiahatos