Ugrás a fő tartalomra

2021 - Ezeket pörgettem legtöbbször novemberben

Menekülés vs szembenézés. Ez a téma, ez a hangulat uralta a novemberemet, ami természetesen a havi kedvenc zenéimen is meglátszott. Íme a hónap általam legtöbbet pörgetett, legjobban szeretett dalai.

Cloud 9+ - Zuhannék

Sötétebb, küzdelmes, menekülős, szembenézős ugyanakkor pörgős, alaposan felrázó dallal jelentkezett a Cloud 9+. A Zuhannék a bezártság alatt született, amelynek szövegét a banda Bánki Benivel közösen alkotta meg, amelyhez tökéletesen passzol az ütős d'n'b alap.

Szöveg: Szivák Zsolt, Tóth Bertalan, Markó Ádám, Biksi Gábor, Kemon W Thomas
Zene: Szivák Zsolt, Tóth Bertalan, Markó Ádám, Biksi Gábor
Produced, Recorded: Nolatency Studio
Mixed, Mastered: Gainlab Studios

byealex és a slepp x manuel - rossz esték

Az X-Faktor többszörösen győztes mentorának a verseny mellett is akad energiája alkotni. A rossz estéket egykori mentoráltjával, Manuellel közösen jegyzi, ami egy iszonyatosan fülbemászó, bőr alá kúszó anyag lett. A szövegvilág a címhez méltóan sötét, akad benne múlton merengés, társas magány, kissé züllött, de annál szabadabb élet. A két előadó a Faktoron túl sem először dolgozott együtt, korábban közösen álmodták meg az Átmennék, valamint a Merülök zenéket is. 

szöveg: alex, manuel
zene: alex, somogyvári
mix, maszter: somogyvári

Tóth Andi - NINCS Ő, NEM FÁJ

A nem mindennapi tehetség nyerte meg a Dancing with the Stars idei szériáját, amit abszolút megérdemelt, hiszen képességei mellé hatalmas szorgalom is társul. A fiatal lány a versenyt követően megjelent LEJTŐ lemeze utolsó szóló dalával, ami a Nincs ő, nem fáj címet kapta. Az Állj, a Néztek, a Vétkeztem, A Dunapart, valamint a Kímélj után ismét a keserű időket idézi meg Andi, aki kudarcról-kudarcra, dalról-dalra egyre erősebb nővé, előadóvá válik. A Nincs ő, nem fáj-hoz forgott, Andi által rendezett klip a dal mondanivalójához méltóan sötét. 

zene, szöveg: Tóth Andi
producer: Martz
mix, master: Brucker Bence - Y Sound Studio

DOWN FOR WHATEVER - Porszemek A Fényben

Nem unatkozott idén a 2015-ben alakult, model metalt, metalcoret játszó Down for Whatever. Diószegi Kikiék az év elején bizonyítottak A Dal műsorában, aztán pedig igen szép szezont zárhattak. A fesztiválok után a srácok egy kis időre visszavonultak, hogy új dalokat alkossanak. Ennek az alkotófolyamatnak az első állomása a hónap során megjelent, mérges hangulatú Porszemek A Fényben. 

Felvételek: Diószegi Kiki (Stray Heart Records)
Mix és Master: Varga Zoltán (SongSong Production)

Temesi Berci - Right Place In Right Time
feat. Geröly Matyi X Jozzy X Csányi István

Temesi Berci hazánk egyik legfoglalkoztatottabb basszusgitárosa, zenei rendezője, aki sok elfoglaltsága mellett dalszerzőként is képes kamatoztatni energiáit. December 13-án, hétfőn érkezik az ötödik albuma, a Time is not a magazine.  A minden eddiginél ütősebb albumon a színpadokon legtöbbször igencsak hátul muzsikáló dobosok kapják a főszerepet. Ennek a korongnak az első előfutára a négy és fél perces Right place in right time, amelyben többek között a Follow The Flow, valamint a Ganxsta Zolee és a kartel bandákban bizonyító Geröly Matyi dobosé a főszerep, de hallhatjuk, láthatjuk még gitáron Takács József Jozzy-t, billentyűn Bubenyák Zoltánt, szaxofonon Csányi Istvánt, basszusgitáron pedig természetesen Temesi Bercit. 
zene: Temesi Berci, Bubenyák Zoltán
hangszerelés: Bubenyák Zoltán
mix, master: Bubenyák Zoltán

Szakács Gergő - Elkezdem

Szakács Gergő új dalában iszonyatosan finoman, jó érzékkel ábrázolja, hogy hogyan is éli meg egy visszahúzódó előadó az életet a reflektorfényben.  Első hallásra a fülbe mászik és a bőröd alá kúszik.

Szöveg: Hujber Szabolcs, Szakács Gergő
Zene: Somogyvári Dániel, Szakács Gergő
Mix & Master: Somogyvári Dániel

HONEYBEAST – Cirkusz

A rossz szakításokat megelőző se veled, se nélküled kapcsolatokat járja körbe a Honeybeast újdonsága. A szöveg a nő oldaláról közelíti meg ezt a nyomasztó, egyáltalán nem könnyű időszakot, amelyhez fergeteges energiákat ad a zseniális alap.

szöveg, zene: Bencsik-Kovács Zoltán

szerző: nikiahatos