Ugrás a fő tartalomra

2021 - Ezeket pörgettem legtöbbször októberben

Beköszöntött az ősz, véget értek a fesztiválok, a szabadtéri rendezvények. Bár elindult a klubkoncertek szezonja, a legtöbb előadó ilyenkor nagyobb energiákkal veti bele magát az alkotás folyamatába. Az októberben publikált hazai dalok közül számomra az alábbiak voltak az abszolút kedvencek.

Hősök - Tárt karok

Megjelent a Hősök jubileumi, négy új track-et tartalmazó minialbuma. Ezek közül kettő számomra totálisan beragadt, az egyik a zenekaros felállás énekesnőjével közösen jegyzett, Veszprémben, a zenekar tagjaival forgatott klipet is kapott Tárt karok. Anna hangjára a legfárasztóbb éjszakák utáni reggeleken is szívesen ébrednék.

HŐSÖK – Szó fel 3. közr. Deego, Siska Finuccsi,
Tkyd, Essemm, Sub Bass Monster & Brash

A rap szcéna előadói kiemelten szeretnek közreműködéseket csinálni. A Hősök is nem egyet jegyez, de talán az eddigi legerősebb, legbrutálisabb brigádot tették össze a Szó fel 3.-ban. Ebben Eckü és Mentha mellett Deego, Finuccsi, Tkyd, Essem, Sub Bass Monster, valamint a Hősök egykori tagja, Brash is bizonyít. A hatalmas flow-ra, a remek egyéni teljesítményekre Deego egyedülálló refrénje teszi fel az i-re a pontot. Mindkét Hősök anyag zseniális zenéjét Mr. Joeker-nek köszönhetjük.

Berkes Olivér - Az igazi életem

A hónapban Berkes Olivér ismét egy érzelmesebb, mélyebb hangvételű, kiforrott zenével jelentkezett. Az élet különös forgatókönyvéről, az útkeresésről szóló Az igazi életem-ben Somogyvári Dániel modern, lüktető hangszerelése és Farkas Izsák csodálatos hegedűjátéka ringatja el a hallgatót.

bongor - Új vég

Az időnként költők műveiből merítő bongor munkásságában nagyon kedvelem, hogy remek ízléssel tart görbe tükröt a műfaj kedvelői elé. A hónapban az elmúlást, a halált helyezte középpontba ÚJ VÉG számával, persze ezt is igazán sajátosan.

Wellhello - Mit mondanál a csendnek?

Novemberben jelenik meg a Wellhello új albuma, amelyről hat számot már ismerhetett a közönség. Októberben ennek a korongnak az egyik legérzelmesebb számával, a Mit mondanál a csendnek?-kel rukkoltak elő Fluorék, amely számomra a hónap egyik legkedveltebb lírája lett.


szerző: nikiahatos