Ugrás a fő tartalomra

PREMIER: Szerelmes dal, egy másik szemszögből az Einstand tálalásában

Az Einstand az elmúlt másfél-két évet próbaterembe zárkózva töltötte, hogy a hamarosan megjelenő nagylemezükre szánt dalokon dolgozzon. Ezek közül mutatják most be az egyiket, a Szerelmes dalt.

Ebben a dalban a zenekar olyan témához nyúlt, ami már a kettővel ezelőtti generáció idején is lerágott csontnak számított - a szerelmes dalok. Mégis egy rendhagyónak mondható megközelítésről van szó, ebben a dalban ugyanis megelevenedik maga a szerelmes dal, és elmeséli, hogyan éli meg, amikor őt éneklik mindenféle megszakadt szívű emberek.

A dal videoklipjében különböző közhelyes udvarlási módokkal és azok hideg elutasításával találkozunk, film végi csattanóval megkoronázva, amelyből kiderül, hogy valójában mire van szükségünk, ha sikerrel akarunk járni szívünk választottjánál.

"A videoklip forgatásának időszakában nem néztünk ki jól, ezért inkább színészek adták elő a történetet. Az eredmény önmagáért beszél. Marci: Imádtam nem ott lenni a forgatáson, megúszva minden ezzel kapcsolatos melót és csak a végeredményt kézhez kapni." - így Józsi.

A dal egy a zenekar hamarosan megjelenő nagylemezéről, amelyet egy lemezbemutató koncerttel egybekötve terveznek megjelentetni még az idei év során. A felvételek a Jappan & Barnsz (Takács Zoltán Jappán és Horváth Barnabás Botond) producer páros közreműködésével készültek. A dal videoklipjét, valamint a teljes lemez felvételét a Hangfoglaló Programiroda támogatta.

A lemezt Józsi, a banda énekes-gitárosa így jellemzi: „Eddigi szokásunkhoz híven többfajta ízű-hangulatú dalok alkotják majd a kiadványt, így mindenki találhat majd legalább egyet, amit utálhat. Igyekeztünk ismét nem a bulizásról meg olyan témákról írni, amiket már mások megtettek helyettünk az elmúlt 50 évben - bár egy szerelmes dal azért csak becsúszott. :) Ahogy írjuk a dalokat, egyre nagyobb kihívást jelent olyan témákat találni, amik érdekesek és még nem írtunk róluk, de ilyen ez a popszakma (vagyis, legyen ilyen). Az album nyolc dalból fog állni, az elmúlt bő egy-másfél év szerzeményei mellett szerepelni fog rajta egy-két már ismerős dal is.”


forrás: Luca Horváth