Ugrás a fő tartalomra

PREMIER: Könnyed, rosézós dalhoz forgatott klipet Zséda

A Szívizomláz albumon lévő Kócos című dal videójára nagy eséllyel senki nem számított a Fonogram-díjas énekesnőtől. A klip a fashion kollázs és a Monty Python világát idézi a szemünk elé. A Kócos a friss lemez ötödik rádiós szerzeménye, olyan slágerek, mint a Helló, vagy az Életben maradni után.

Első hallásra egy könnyed, rosézós, csajos estére valónak tűnhet ez a zene, ám újrajátszva mégis képes a lelkünkbe mászni, amely hatásra a videóklip csak ráerősít. A felvétel megidézi azt a pillanatot, amikor az álom és az ébrenlét határán lebegve egy reggel azon töprengünk, vajon süppedjünk-e vissza tudatalattink birodalmába vagy ébredjünk fel, mert temérdek feladat vár ránk.

A különleges hangulatot keltő, egzotikus állatokkal zsúfolt, animációs kisfilm rendezője a népszerű lemezlovas Császár Előd, művésznevén Shane54, aki Alexával közös, huszonöt éves slágerét, a Tiltott szerelmet dolgozta fel ezúttal Lotfi Begivel és Nikával együtt. Az általa készített, szintén rajzos technikán alapuló mozgóképpel a zeneszám közel kétmilliós nézettséget generált.

„Az elmúlt évünk, lassan mondhatjuk, hogy éveink tele voltak olyan szürreális történetekkel, amikor legszívesebben azt mondtam volna, hogy „Valaki csípjen meg! Nem álmodom?” És nem álmodtuk; ez a nagyon furcsa, nagyon összezavart világba kerültünk, amelyben akár az is megtörténhet, hogy a kócos reggeleken feltűnjön egy repülő cápa” – tette hozzá Zséda.

 Szöveg: Vékony Zé, Moldvai Márk, Bartalos Jenő, Tariska Szabolcs
Zenei Producer, hangszerelés, programozás: Moldvai Márk
Gitár: Jeli András
Énekfelvétel: Csicsák Norbert
Mix, Master: Vígh Arnold, Moldvai Márk

Video: Shane 54
Operatőr: Oláh István

forrás: Magneoton