Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: „Nekem csak az kell, hogy kelljek” - Heidi Albert

Különleges produkcióval érkezik Heidi Albert, aki amellett, hogy friss dalában a (női) lét egyik fő kérdését fogalmazza meg, profin vegyíti a legkülönbözőbb műfajokat a jazztől, az R&B-n át egészen az elektronikus hangzásig. A művésznő Latency zenekarban is tevékenykedik, amelyben Bognár Andiként ismerhette meg a nagyközönség.

Heidi Albert egy rendkívül sokszínű, újhullámos zenész: egyedi énekhangja mellett már több mint egy évtizede csellózni tanul, sőt a klasszikus mellett zenéiben feltűnik a különféle afrikai és ázsiai ütőhangszerek fúziójából létrejött, ritka hangzású handpan.

Kötődni vagy önmegvalósítani? – Elmélkedés egy egyetemes kérdésről
„Azt mondják, a legjobb zenék 10 perc alatt születnek: még sosem tapasztaltam ilyet, mígnem második szólódal, a 'Lehetetlen' refrénje csak úgy beugrott egyik este főzés közben. Ezt később a felvétel producerével, Somogyvári Danival együtt fejlesztettük tovább, akinek neve a Follow the Flow-val, ByeAlex-szel, vagy épp a The Biebers-szel közös munkáiról lehet ismerős” – osztja meg a szám hátterét Heidi Albert.

A szöveg tulajdonképpen egy önreflexió: „Nem értettem, hogy míg néhány ismerősömnek már gyerekeik vannak, házasok, addig nekem még sosem volt igazán komoly kapcsolatom - ha volt is rá esély, mindig szabotáltam ezt. Úgy gondoltam, ez nem normális, biztos van velem valami baj. Azóta változtak a dolgok, arra törekszem, hogy elmélyítsem az önismeretem. Ezáltal egyre jobban szeretem és becsülöm magam, már nem kell külső megerősítés a férfiaktól.”

A tehetséges énekesnő egy film noir-jellegű, neonfényekkel sejtető klippel is készült, sőt táncos oldalát is bemutatja, amely sportot tíz évig versenyszerűen űzött.

A művésznév családi gyökerekig nyúl vissza
A szerző-előadót egyébként Bognár Andreaként, a Latency pop/trap duó egyik tagjaként tűnt fel a a zenei szcénában; zenésztársával, Szakadáti Tamással tavaly a Petőfi Rádió Saját zenéd tehetségkutató versenyét is megnyerték. A Heidi Albert művésznevet Andi két nagymamája - Albert Ilona és Boldizsár Hedvig - ihlette, aki kifejtette, hogy: „Egyfelől szerintem könnyebben megkülönböztetnek ezzel a névvel, másrészt könnyebb elhinnem, hogy bárki lehetek, aki csak szeretnék. Kvázi létrehozzam önmagam.”

Andi előszeretettel él az alkotói szabadsággal, változatosabbnál változatosabb formában hallhatjuk: feldolgozta már Dés László Legyen úgy slágerét, eljátszotta Pápai Joci és Lotfi Begi Kicsit Őrült című dalát, sőt még Krúbi Lejtő-je is új köntösben hallható előadásában.


forrás: Magneoton