Ugrás a fő tartalomra

Strand 2021: a Mennyországban landoltunk az egykori formációval

Idén a STRAND fesztivál 10 napon át dübörög a balatonvilágosi Club Aliga területén. Mi tegnap vettünk részt az eseményen, így hallhattuk a Punnany Massif, a Wellhello, a New Level Empire műsorát is, ám az abszolút kedvenc bulinkat nem ezek a formációk hozták el.

Kora délután érkeztünk meg a Balaton partjához, így elsőként a 15:30-kor startoló New Level Empire fellépésébe csöppentünk bele. Tökéletes alapozás volt ez az elektronikus, modern dance-n alapuló live act formáció, megadták nekünk (nekem és legjobb barátnőmnek) a kellő löketet ahhoz, hogy tökéletesen ellazulhassunk. Ezt követően felfedeztük a helyszín minden zegét-zugát, de nem titkoljuk: minket a lemenő nap a Balatonparton annyira magával ragadott, hogy ott vártuk ki a következő show-t. Egy kis töltődés után visszatértünk a MOL-PETŐFI RÁDIÓ Nagyszínpada elé, ahol rendhagyó bulira került sor.

Ugyanis egy koncert erejéig újra összeállt a 2002-ben alakult, ám 2015-ben felbomlott Anti Fitness Club. Molnár Tomi nem csak szerzőként zseniális, de előadóként mindig tudja, hogy mit hogyan érdemes csinálni. Erre az alkalomra is remek, a formáció karrierjét átfogó műsort épített fel, ahol a masszív, mindent felfordító tempót diktáló AFC nótákon túl az érzelgősebb, mélyebb balladák is hangsúlyt kaptak. Ráadásul remekül váltották egymást, igazi eufóriát okozva a közönség számára. Így csendült fel többek között a Még vár ránk ez a föld, a Más ölel át, Mennyország, vagy az egyik személyes kedvencem a Jégvirág.

Tomi mellett a színpadon bizonyított Schiszler Soma, Kiss Dániel, valamint Nagy Marek, akik egytől-egyig lehengerlően muzsikáltak, tökéletesen egészítve ki egymást és emelve a fénybe a főhőst. Stílusváltás ide-oda, Tamásnak ez az irány is borzasztóan jól megy még mindig, bár tény: piros pont jár azért, mert kinőtte a hülye frizurát. Irtózatos energiák szabadultak fel belőle ezen a bulin, a hangja páratlan, senki máséval nem összekeverhető. Tehetsége minden alkalommal borzasztóan megérint. Hálás vagyok, hogy van itthon egy ilyen hang, egy ilyen zenész, egy ilyen szerző. Jó volt újra önfeledten szárnyalni az általa teremtett Mennyországban.

Tamásék után részt vettünk a Wellhello, valamint a Punnany Massif buliján is. Tény és való, hogy Fluorék nagyon tudják, hogy hogyan kell fülbe mászni, bőr alá kúszni, felrázni. Jónéhány dalukon nagyot tomboltunk, de minket annyira megérintett az AFC buli, hogy nem tudtunk már más előadóra annyira ráhangolódni, mint rájuk. Ezen az estén bizony ők maradtak számunkra a főprodukció. Van olyan produkciók, amelyek teljesítménye, hatása szavakkal nem igazán kifejezhetőek, mert egyszerűen a lélegzet is eláll. Ezekért a pillanatokért, élményekért pedig megéri minden erőfeszítés, minden utazással töltött óra, egyszerűen. Köszönet Tamásnak, a zenészeknek és persze a szervezőknek, hogy ezt is megélhettük!



fotó, szerző: nikiahatos