Ugrás a fő tartalomra

Itt a dal: Vérpezsdítő pop-rock felvétellel ráz fel a HEATLIE zenekar

Lehengerlő újdonsággal indítja az augusztust a HEATLIE zenekar: megérkezett az Ez az, ami jó!, a forró nyári napokon pedig pont ez az, ami kell!

Heatlie Dávid nevével A DAL 2019-es műsorában találkozhatott először a nagyközönség, amikor az énekes-dalszerző a legjobb 30 produkció közé jutott La Mama Hotel című dalával. Dávid ekkor ismerte meg zenekarának egy részét, akikkel olyannyira egy húron pendült, hogy egyértelmű volt, folytatják a közös munkát. 2019 nyara óta hivatalosan is HEATLIE néven fut a csapat, amely azóta több stílusban is kipróbálta magát. A vicces videóklipjeiről és energikus koncertjeiről is ismert formáció kiemelten fontosnak tartja szerzeményeiben a mondanivalót, önmaguk stílusát a tagok szövegcentrikus popként aposztrofálják.

Ez az, ami jó című újdonságuk is átadja a rájuk jellemző lendületet és pezsgést, a track pedig rögtön magával ragadja a hallgatót. Fülbemászó, azonnali dúdolásra késztető dallam, zúzós gitárakkordok és táncolható, rádióbarát zene: így lehetne legjobban összefoglalni a srácok vadiúj felvételét, amelynek zenéjét a frontember, Heatlie Dávid szerezte, míg a szöveget Müller Máté, a csapat dobosa jegyzi.

„Stílusában ez a felvétel kissé eltér a korábbi megjelenéseinktől, de ez is teljes mértékben mi vagyunk, és nagyon otthon érezzük magunkat ebben a kicsit keményebb hangzásban is. Mondhatjuk úgy is, hogy ezzel a dallal kinyílt egy új ajtó számunkra. Szeretnék még többet alkotni ebben a stílusban, mert koncerten is szívesen játszunk hasonló lüktetésű, tempós számokat.” – árulta el Dávid.

“Az „Ez az ,ami jó” egy ágyban töltött forró nyári nap történetét meséli el, amikor megszűnt az idő és tér, senkinek nem volt bűntudata, pedig lehetett volna.” – mesélte a szövegíró, Máté.

A klipet, amiből ezúttal sem hiányozhat a humor, Solymáron vette fel a zenekar. A forgatás alatt kalandból sem volt hiány, hiszen a csapat néhány óra elteltével észlelte csak, hogy egy méhkaptár szomszédságában táborozott le. Kisebb pánik alakult ki, mikor megtámadták a stábot a méhek, és a banda három tagját súlyosan meg is csípték. „A basszusgitárosunkat (viccen kívül) a fő útig kergették a fullánkosok, szegény egy kisebb pánikrohamot kapott. Eléggé megijedtünk, majdnem mentőt kellett hívni.” – emlékezett vissza Dávid. Bár érthető lett volna, ha a fiúk ezek után inkább befejezik forgatást, de megérte folytatni a végeredményért, ami egy iróniával tűzdelt, zseniális hangulatú image klip lett!

Aki élőben szeretne részese lenni egy fergeteges HEATLIE élménynek, az szombaton látogasson el a MONYO Land-be, ahol a banda a Ricsárdgír előzenekaraként lép színpadra. 


forrás: magneoton