Ugrás a fő tartalomra

Exkluzív estet tart 125 rajongójának a Margaret Island

Fél évre elvonultak a nagyvilág zajától, és Lábas Viki fonyódi otthonában vették fel a Margaret Island alapító tagjai a zenekar új nagylemezét. A három zenész ténylegesen összezárva élt az album készülte alatt, a dalok megszülettek, és nagylemez formájában, Hol marad az én történetem címmel szeptember 2-án meg is jelennek. A premier előtt 2 nappal 125 rajongó teljes egészében végighallgathatja a lemezt az alkotókkal egy Exkluzív Lemezjátszó esten.

Hullámzó időszakot ölel fel a Margaret Island 4. nagylemeze: leginkább a 2020-as évről, a csapat belső folyamataiban, gondolataiban végbemenő változásokról mesél a Hol marad az én történetem. Talán mind közül ez a legintimebb hanganyag, ami teljes egészében Fonyódon, Viki otthonában íródott, fél év együttes elvonulás alatt.

"Számomra ez az album megtartotta ugyanúgy kísérletező jellegét, mint az eddigiek, de bejött egy olyan intim faktor, amire mi sem számítottunk, de nagyon örültünk neki" – mondta el Viki. "Fonyódon, az otthonomban vehettük fel és az ottani környezet inspirálta az egész lemezt, a természet, a víz és az állatok közelsége. Ez lett az egyik legszemélyesebb hanganyagunk, talán azért is, mert nálunk a nappaliban vettünk fel mindent, használtunk hangjegyzeteket a kertben zajló madárcsicsergésről, fűnyírásról és a Balaton hullámairól. Ilyen sok ideig egybefüggően még sosem voltunk összezárva és ez az egész ad egy egyedi miliőt a lemeznek. Nem törekedtünk arra, hogy minden tökéletesen szólaljon meg a lemezen, hanem inkább a hangulat minél teljesebb életben tartása és megformálása volt a cél"

A végeredmény kialakításában nagy szerepe volt Toldi Miklósnak, aki a lemez produceri munkáját végezte. A dalszövegírásban Hujber Szabolcs, Bródy János, Szepesi Mátyás és Juhász Márton ‘Dzsúdló’ is közreműködött. Az album szeptember 2-án jelenik meg, de a legnagyobb rajongók már két nappal korábban, augusztus 31-én meghallhatják az album összes dalát az Exkluzív Lemezjátszó esten Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben. A különleges eseményen természetesen ott lesz Viki, Bálint és Kristóf is, akikkel Horváth Gergely, a Kultúrfitnesz rádióműsor és podcast szerkesztő-műsorvezetője beszélget. És ha mindez nem elég, a 125 szerencsés rajongónak a három zenész pár új dalt el is játszik akusztikus verzióban. Az esemény a B32 Galéria és Kultúrtér illetve a Fülesbagoly Alapítvány közös szervezésében zajlik.


forrás: prgarden