Ugrás a fő tartalomra

Dzsúdló Budapest Park színpadán

Augusztus 27-én a Budapest Parkban ad önálló koncertet Dzsúdló.

"Juhász Márton, művésznevén Dzsúdló egy borsodi faluban nevelkedett, vallásos családban, édesanyja hitoktató, nagymamája sekrestyés, nagypapája pedig kántor volt. Már általános iskolában elkezdett foglalkozni az énekléssel, később pedig a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium dráma tagozatára járt, ahol Young Majréval (Maier Péterrel) zenélt, és akkoriban alapítottak is egy indie rockbandát. Falunapokra is jártak előadni, és még saját próbatermük is volt, ahol tudtak gyakorolni.
Márton nem ismeretlen a slam poetryben jártasaknak. 2017-ben Maier Péter és Juhász (Munkatársak nevű formáció) nyerte az 5. Team Slam Országos Bajnokságot. Ebből alakult meg a sideprojektjük, a The Coworkers, amihez Pintér Kristóf “Signo” csatlakozott mint dobos-basszeros.

Holdudvar projekt

Dzsúdló 2019-ben a barátaival elkezdte a Holdudvar projektet. A banda egy 12 tagból álló kollektíva, és főként rapperekből, producerekből áll. Létrejöttét egy szerencsés véletlen okozta, mivel a társaságban sokan ráeszméltek arra, hogy mennyien szeretnek zenélni, és a tagok közül mindenki kedvelte a Brockhamptont, egy ehhez hasonló hiphop kollektívát szerettek volna létrehozni.

Dzsúdló projekt

Dzsúdló a szülinapjára kapott egy beatet két Holdudvar tagtól, és írt is egy szöveget a zenealaphoz. A szám az Unom címet kapta, és fél év kellett ahhoz, hogy kiadják, mivel sok elvárása volt Mártonnak. Többek között szeretett volna egy rúdtáncost a kliphez és lámpaparkot is, ez okozta a dal késői kiadását. Később megjelent a Hiszti a Minden és a Lej című száma is, a daloknak köszönhetően Dzsúdló egyre ismertebb előadóvá kezdett válni Magyarországon.
Dzsúdló első albuma 2020 áprilisában jelent meg, a Fotofóbia nevet kapta, és 10 szám található rajta. A legnépszerűbb szám a lemezen a Lil Frakkal közös Lej, a zene többmilliós nézettséget produkált a YouTube-on. Az album szűk egy év alatt több mint 700 ezer streamet ért el Spotify-on, és Magyarország egyik legtöbbet hallgatott előadójává emelte az énekest. Dzsúdló az albumon a felnőtté válását szeretné bemutatni, és a fiatalkortól való elszakadást. A zenék szövegeiben minden olyan problémáról hallhatunk, amit egy átlagos tinédzser/fiatal megél, beleértve a depressziót, szorongást és a szerelmi csalódásokat.
A pandémia miatt a lemezdebütáló koncertek minimális mennyiségűre csökkentek, de Dzsúdlónak mégis sikerült egy dupla sold out koncertet letudnia az Akvárium Nagy Hallban. 2020 szeptemberében megjelent Ennyi című dala, amely egy új fejezetet nyitott a zenész történetében, ezt követte a novemberben megjelenő Para, amely az előadó egy bevállalósabb oldalát mutatta meg. A díjak és az elismerések mellett folyamatosan új számokon dolgozott, második albuma 2021 júliusában jelent meg, a Szörnyeteg nevet viseli, 10 szám található rajta.

A Dzsúdló középpontjában épp az van, ami a korábbi formációkban háttérbe szorult: a szöveg. A frappáns, önreflexív dalszövegeken és Schmidt Gergő, azaz Tembo zenei alapjain keresztül születik meg az egyedi rap-trap-pop stílusötvözet, ami a Dzsúdlót jellemzi, habár egy interjúban elmondta, hogy nem tekint magára rapperként."

A bemelegítésért felelős előadó ezúttal Beton.Hofi lesz.

2021. augusztus 27. 18:00
Budapest Park
1095 Budapest, Soroksári út 60.Jegyár: 3.999 Ft

Figyelem! Az eseményre való belépéshez védettségi igazolvány szükséges!


Forrás: Wikipedia