Ugrás a fő tartalomra

Csaknekedkislány és Carson Coma a Budapest Parkban

A Csaknekedkislány és a Carson Coma egy őrületes koncerttel érkezik szeptember 15-én a Budapest Park színpadára.

"A Csaknekedkislány tánczenekar 2011-ben alakult. A zenekar tagjaira jelentős hatással volt a beatkorszak több nagy zenésze, és a nyolcvanas éves magyar underground együttesei (Európa Kiadó, Trabant, Balaton és a Kontroll Csoport), valamint a szövegíró Csepella Olivérre Pilinszky János és Cseh Tamás munkássága is. Első nagylemezük, a Na Ná Ba Bám 2015 novemberében jelent meg. Tihany című számukhoz tartozó videóklipjük a 2016-os Magyar Klipszemlén az év klipje lett.
Csepella a szövegíráson kívül grafikusként is dolgozik. Képregénye, a 2013-ban napvilágot látott Nyugat+Zombik hazai körökben ismertnek számít, pedig a mű eredetileg csak egy diplomamunka lett volna."

"A Carson Coma gyorsan vált Magyarország egyik legfelkapottabb fiatal rockzenekarává – 2019-es debütáló albumuk, a Corduroy Club mind a közönség, mind a kritikusok részéről pozitív fogadtatást kapott: sok más portál mellett a HVG, az Index és a Recorder is az év legjobb albumai között emlegette a zenekar bemutatkozó anyagát, mely nyitódalára készült videóklip, a ‘Song About My Grandma’ a 04. Magyar Klipszemlén három díjat kapott, többek között a fődíjat is.
Az együttes a fiatalos bohóság és a komoly munka határán egyensúlyozva rak nagy hangsúlyt a vizuális megjelenésekre is, ennek szellemében dolgozták fel Korda György 1963-as tvisztjét, a Nem Vagyok Idegest, melyet a klipszemle zsűrije a legjobb performanszért járó díjjal jutalmazott.
2020 februárjában jelent meg a zenekar negyedik videóklipje, az ‘Én Még Sohasem’ Miki357 rendezésében, ami az addigi legpozitívabb visszajelzést kapta a közönség részéről. 2020 tavaszán pedig a Carson Coma Fonogram-díjat nyert az év felfedezettje kategóriában – amely a közönségtől érkező rengeteg pozitív visszajelzésen túl az addigi legnagyobb szakmai elismerésüket jelenti. Ezt követően jelent meg az együttes következő videóklipje, az ‘Egyszerűen Semmi Sem Egyszerű’. Ezt rendhagyó módon – a 2020-as koronavírus-helyzetre való tekintettel – a ‘carson komák zsibongója’ Facebook-csoportból érkező koncertfelvételek és a zenekar tagjainak egymásról készült videói segítségével készítettek el.
2020 augusztus elején debütált a csapat legfrissebb, és egyben első animált klipje, ami a ´Na Mindegy´ című dalhoz készült. 2020 októberében jelent meg 2. albumuk, melynek anyagát 2 teltházas lemezbemutató koncerten mutatták be az A38 hajón."

2021. szeptember 15. 17:30
Budapest Park
1095 Budapest, Soroksári út 60.Jegyár: 3.999 Ft

Figyelem! Az eseményre való belépéshez védettségi igazolvány szükséges!


Forrás: goldrecord.hu & Wikipedia