Ugrás a fő tartalomra

2021 - Ezeket pörgettem legtöbbször augusztusban

Nem titkolom, hogy számomra zeneileg ezt a hónapot is a fesztivál-, koncertszezon uralta, de azért igyekeztem lépést tartani az újdonságokkal. Ezek a dalok pörögtek nálam legtöbbször a lejátszóban.

OliverFromEarth x Lábas Viki - Még ráérünk

Patocska Olivér formációjának legújabb szerzeménye Lábas Vikivel közösen nyerte el végső formáját, akivel a gyerekkori élményeket, a gondtalan szabadságot idézték meg. A két énekes hangja tökéletesen csendül össze ebben a hesszelős nótában, ami tökéletes alapja lehet egy természetben történő lelassulásnak, feltöltődésnek.

 

Follow The Flow - Velem van a baj

Szeptemberben rukkol elő új, Ég és föld címre keresztelt lemezével a Follow The Flow. Erről az albumról hoztak a fiúk egy újdonságot, a Velem van a baj-t, ami a turnézós, hajtós, menetelős időszakát írja le a csapatnak.

Luca - Ilyen lettem

Egyre többször bukkan fel a hazai zenei szcénában Luca. Az egyedi hangszínű, visszafogott, mégis sugárzó fiatal lány az Ilyen lettem-ben önmagunk elfogadásának fontosságára hívja fel a figyelmet. A dalnak Luca nem csak előadója, de szövegét és a zenei alapját is maga szerezte. Kedvelem.

Tóth Andi - Dunapart

Polgárpukkasztó, túl sok. Gyakran ilyen jelzőkkel illetik Tóth Andi viselkedését, munkáit. Kérdem én, mikor feszegesse a saját és mások határait, mikor próbáljon ki különböző stílusokat, ha nem 22 évesen?  A nem mindennapi tehetség az Állj, a Néztek, valamint a Vétkeztem után új dallal, klippel lepte meg közönségét. A Dunapart-tal a fék és fájdalom nélküli szabadság érzését ragadja meg lágy hangon, kíméletlenül fülbemászó dallamokkal. Az i-n a pont az ő esetében sem más, minthogy a dalt és a szöveget is Andi szerezte.

Cloud9+ - Elmúlt rég

A Cloud 9+ az a formáció, aki nem csak a drum and bass stílusát, de az angol nyelvű dalokat is egyre közelebb hozza hozzám. A csapat a hónap során azonban magyar szerzeménnyel, a párkapcsolati vívódások világát megidéző az Elmúlt rég-gel jelentkezett. Nem megunós.